HSS Median sanomalehdet jäävät pois Itella Postin varhaisjakelusta Vaasassa ja Mustasaaressa huhtikuussa 2015

24.11.2014

HSS Median sanomalehtien Vasabladetin ja Österbottens Tidningenin varhaisjakelu päättyy Itella Postin hoitamana Vaasan alueella ja Mustasaaressa 20.4.2015. HSS Media on irtisanonut sanomalehtien varhaisjakelusopimuksen Itella Postin kanssa. Varhaisjakeluun liittyvät muutokset eivät koske muita Itella Postin  varhaisjakelussa jakamia sanomalehtiä eikä perusjakelussa eli niin sanotussa päiväpostin jakelussa jaettavia sanomalehtiä eikä niillä ole vaikutuksia Itellan muihin palveluihin.

Itella Posti käynnistää varhaisjakeluun liittyvien muutosten takia yhteistoimintaneuvottelut Vaasan alueen ja Mustasaaren varhaisjakelussa 1.12.2014. Neuvotteluiden kohderyhmään kuuluu yhteensä 100 henkilöä. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät neuvotteluiden edetessä. Vastuullisena työnantajana Itella osallistuu aktiivisesti henkilöstön tukemiseen postialan murrostilanteessa. Itellan Uusi polku -tukiohjelma tarjoaa valmennusta ja tukea työnhakuun, uudelleenkouluttautumiseen tai yrittäjäksi ryhtymiseen.

Itellan uudessa, vuoteen 2020 ulottuvassa strategiassa kirjeet, aikakauslehdet ja sanomalehdet ovat edelleen yrityksen ydinliiketoimintaa. Itella jakaa edelleen noin puolet Suomen varhaisjakelussa olevista sanomalehdistä. Kevään jälkeen muutamat sanomalehtiyhtiöt ovat tehneet Itellan kanssa jatkosopimuksia, jotkut ovat ottaneet jakelun itselleen.

Viime talvena Itella ehdotti lehtiyhtiöille yhteistyötä, jossa Itella voisi perustaa kustantajien kanssa varhaisjakeluun keskittyviä yhteisyhtiöitä. Yhteistyön tavoitteena on, että sanomalehtien varhaisjakelu saadaan kannattavaksi. Itella on valmis etsimään uusia jakeluratkaisuja, jotka mahdollistavat hyvässä yhteistyössä mahdollisimman laadukkaan ja tehokkaan jakelun siten, että eri osapuolet voivat tehdä ja kehittää liiketoimintaansa kannattavalla tavalla.