Hämeen Sanomien ja Itellan yhteistyösopimus vie verkkokauppiaat Venäjälle

19.08.2014

Hämeen Sanomat ja Itella aloittavat laajan yhteistyön koskien Hämeen Sanomien verkkokaupan logistiikkapalveluita. Hämeen Sanomien verkkokauppa on yhteisöjen sivuilla toimiva monikauppiasmalli. Lähinnä naisille tarkoitetussa Bellapuoti.comissa on yli 200 kauppiasta, Kalastamo.comissa 55 ja lemmikkieläimiin keskittyvässä Dreampetstore.comissa 45. Kaikkiaan verkkokaupoissa on tarjolla yli 40 000 tuotetta.

Sopimuksen tavoitteena on vauhdittaa mediayhtiön verkkokaupan myyntiä ja luoda edellytykset kansainvälistymiselle. Lähiajan tavoitteena on laajentaa verkkokaupan palveluita ensin Venäjän rajakauppaan ja Pietarin alueelle sekä myöhemmin koko Venäjälle, Norjaan, Ruotsiin ja Viroon.

-Itellan kanssa tehty sopimus mahdollistaa entistä paremmat logistiikkapalvelut yli 300 kauppiaallemme ja avaa samalla helpon tien suomalaisten kauppiaiden kansainvälistymiseen. Verkkokauppojemme kehitystä pystytään nopeuttamaan ja kuluttajien palvelut paranevat, kertoo Hämeen Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen

Itella tarjoaa Hämeen sanomille palvelukokonaisuuden, joka vastaa mediayhtiön verkkokauppamallin tarpeisiin. Logistiikkapalveluiden lisäksi verkkokauppiaat saavat Itellalta ja Itellan kattavalta kumppaniverkostolta vetoapua myös muun muassa markkinointiin ja segmentointiin.

-Haluamme yhteistyöllämme paitsi edistää verkkokaupan kasvua, myös lisätä kotimaisen verkkokaupan kilpailukykyä. Erityisesti Venäjä on monelle suomalaiselle verkkokaupalle potentiaalinen markkina-alue, sanoo Itellan verkkokaupasta vastaava johtaja Aku Happo.