Duudsonit-postimerkeillä vastustetaan koulukiusaamista, mukana myös jekkuja

21.08.2014

Maanantaina 1. syyskuuta tulee myyntiin Duudsonit-pienoisarkki, jossa jokainen neljästä Duudsonista - Jarppi, Jukka, Jarno ja HP - saa kuvansa omaan postimerkkiin. Sarjakuvamaiset postimerkit ovat osa Duudsonien koulukiusaamista vastustavaa kampanjaa. Mutta koska kyse on Duudsoneista, merkeissä on mukana myös jekkuja. 

Pienoisarkin kuviin on piilotettu CEE App -koodi, jonka kautta älypuhelimella ja tablettilaitteella saa kätevästi lisäsisältöä verkosta. Duudsonit ovat tehneet verkkoon koodin taakse upouutta videomateriaalia. 

Duudsonit-postimerkkien ulkoasusta vastaa graafinen suunnittelija Janne Korsumäki yhdessä Rabbit Merchandising Oy:n kanssa. Merkkien teeman mukaisesti kouluikäiset Duudsonit ovat vauhdissa kouluympäristössä. Mukana on tietysti myös eteläpohojolaasta murretta mm. priority-tarroissa. 

Postimerkkien julkaisupäivänä 1.9. kello 10-18 järjestetään ensipäivänleimaus Helsingin pääpostitalossa osoitteessa Elielinaukio 2 F, 00100 HELSINKI.

Neljä kultaista jekuttelusääntöä

Duudsonit ovat keskittäneet energiansa koulukiusaamisen vastustamiseen omakohtaisten kokemusten perusteella. Jukka on ollut itse koulukiusaaja, mitä hän nykyään sanoo syvästi häpeävänsä. "Olin vilkas poika, enkä tajunnut, että kiusaan. Onneksi minulle pidettiin asiasta puhuttelu ja tajusin itse lopettaa kiusaamisen", Jukka sanoo. Jarno on taas ollut koulukiusattu ja tietää millaiset haavat kiusaaminen jättää sieluun pitkäksi ajaksi. 

Koulupäivien virkistykseksi Duudsonit suosittelevat jekuttelua kiusaamisen sijaan. Jekku päivässä pitää mielen virkeänä, kunhan muistaa, ettei jekuttelu mene överiksi. Pienoisarkin kääntöpuolelle onkin kirjattu varalta neljä kultaista jekuttelusääntöä:

  1. Älä koskaan jekuta heikompias.
  2. Se ei oo källi eikä mikään, jos lopuksi kaikki ei naura.
  3. Vaihra kohretta tarpeeksi usein.
  4. Puutu aina kiusaamiseen.

Duudsonit ovat huomanneet, että heillä on selvästikin riittävästi uskottavuutta puhua koulukiusaamisesta nuorille. "Kyllä ne kaikki tuntuvat kuuntelevan meitä, jopa kaikista rankimmat tapaukset", Jukka sanoo. 

Jarppi muistuttaa, että kiusaamista tapahtuu myös muualla kuin koulussa. "Kiusaaminen luo negatiivista energiaa ja torpedoi hyviä juttuja esimerkiksi työpaikoilla. Ihmisten pitää tunnistaa kiusaamistapaukset omassa elämässään, että he osaavat puuttua niihin." 

CEE App vie suoraan verkkoon
CEE App -sovelluksen käyttäminen on helppoa. Sovelluksen ladanneen käyttäjän tarvitsee vain kohdistaa älypuhelin tai tabletti merkkiin, minkä jälkeen hän pääsee suoraan verkkoon katsomaan lisämateriaalia. Sovellus toimii kaikilla Android-, iPhone- ja Windows 8 -puhelimilla sekä tablettilaitteilla. Sovelluksen voi ladata maksutta App Storesta, Google Playsta tai Windows Phone -kaupasta. 

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin. 

Duudsonit-pienoisarkin tekniset tiedot