85 000 lomailijaa kääntää postit kesäosoitteeseen

22.05.2014

Postin Lomaposti-verkkopalvelussa postinjakeluun voi tehdä muutoksia lomien ajaksi. Kesäkuukausina noin 85 000 henkilöä kääntää postit loman ajaksi toiseen osoitteeseen. Useilla mökkipaikkakunnilla jaettavan postin määrä lisääntyy keskikesällä. Myös jakelun keskeyttäminen on suosittua. Jakelunmuutokset on helppoa ja edullisempaa tehdä verkkopalvelussa. Palvelut saa käyttöön myös Postin asiakaspalvelunumerosta.

- Lomaposti-verkkopalvelusta voi tilata postinjakelupalveluja erilaisiin tarpeisiin laiteriippumattomasti  tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Verkkopalvelu toimii responsiivisesti, joten sen käyttöön kännykällä tai tabletilla ei tarvita erillisiä sovelluksia. Jakelunmuutoksia tehdä vaikka laiturin nokasta. Muutokset on hyvä ilmoittaa heti, kun lomasuunnitelmat ovat selvillä, konseptipäällikkö Päivi Uusi-Pantti Itella Postista kertoo.

 

Postit jaetaan haja-asutusalueella postilaatikkoon, joka sijaitsee alueen vakituisten asukkaiden laatikkoryhmässä. Postit voi kuitenkin tilata vaikka mökin nurkalle sopimalla postilaatikon sijainnista Postin kanssa. Tämän Lähilaatikko mökille -palvelun saa niin ikään käyttöön Lomaposti-verkkopalvelusta. Verkkopalvelun kautta paikallinen jakelu arvioi asiakkaan ehdottaman postilaatikon paikan, ja asiakas saa siitä vahvistuksen sähköpostitse. Selkeät nimi- ja osoitemerkinnät postilaatikoissa helpottavat postinjakelua.

Jos koti jää vaikka ulkomaanmatkan ajaksi tyhjäksi, kannattaa postinjakelu keskeyttää, ettei laatikkoon kasautunut posti kiinnitä ulkopuolisten huomiota. Postit säilytetään turvallisesti sovitun ajan lähipostissa, josta ne voi noutaa matkan jälkeen.

Sanomalehtien kääntäminen tai jakelun keskeytys tulee sopia sanomalehtien omien asiakaspalveluiden kanssa.

Lisätietoa: www.posti.fi/lomaposti

Netpostin avulla voi jättää paperinmakuisen arjen taakse

Kesällä lähdetään liikkeelle ja otetaan ilo irti lomasta. Netpostin sähköisessä postilaatikossa laskut ja asiapostit kulkevat mukana. Netpostiin vastaanotetut kirjeet voi lukea tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella mobiilisovelluksen avulla. Paperinmakuinen arki ei odota lomalta palaajaa, koska Netposti arkistoi postit automaattisesti ja maksutta seitsemän vuoden ajan. Postin tarjoaman Netposti -palvelun saa käyttöön rekisteröitymällä pankkitunnuksilla osoitteessa www.posti.fi/netposti.

Lisätietoja asiakkaille:

www.posti.fi/lomaposti

Postin asiakaspalvelu puh. 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9-16.30)