Vanhat nostalgiset poliisiautot saavat omat postimerkit

06.08.2013

Itella Posti Oy julkaisee 12. elokuuta omakuvapostimerkkejä, joiden kuva-aiheina ovat vanhat nostalgiset poliisiautot. 1. luokan postimerkkejä myydään kymmenen postimerkin arkeissa 16,50 euron hintaan. Postimerkkiarkkia painetaan rajattu 15 000 kappaleen painos, josta 10 000 arkkia tulee myyntiin Postin omassa myymäläverkostossa ja 5 000 arkkia verkkokaupassa.

Postimerkeissä esiintyvät vanhat autot on valittu yhteistyössä poliisihallinnon kanssa. Merkkeihin on kuvattu seuraavat poliisiautot:Rikostutkimusauto Renault Goelette

Tällä hetkellä Suomen poliisilla on käytössä noin 1 500 virka-autoa, joista kolme neljäsosaa on varustettu ulkoisin tunnuksin. Suurin osa tunnuksettomista autoista on varustettu hälytyslaitteilla ja valoilla ja niiden mallikirjo on hyvin laaja.

Uudistuva omakuvapostimerkki lisää postimerkkiaiheiden määrää

Poliisiautot-postimerkit tuotetaan Itellan uudistetulla omakuvapostimerkki-konseptilla, joka otetaan käyttöön elokuun aikana. Uuden omakuvapostimerkin ansiosta yhä useampi aihe-ehdotus pääsee postimerkkiin virallisen postimerkkiohjelman rinnalle. 

- Saamme vuosittain postimerkkien kuva-aiheiksi satoja toiveita ja ehdotuksia, joista olemme ennen voineet toteuttaa vain murto-osan. Jatkossa voimme toteuttaa hienoja ehdotuksia joustavammin, kertoo kehitysjohtaja Markku Penttinen Itella Posti Oy:stä.

Uudistuneeseen omakuvapostimerkkiin voi tutustua osoitteessa www.posti.fi/omakuvapostimerkki. 

Lisätietoja

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:
www.posti.fi/ostoksille