Syyskuussa julkaistaan maailman ensimmäiset viralliset Angry Birds -postimerkit

02.09.2013

Merkeissä myös postcrossingia, klassikkotauluja ja syystunnelmia

Itella Posti Oy julkaisee 9. syyskuuta neljä uutta postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 17 erillistä kuva-aihetta. Kansainvälisen tuulahduksen syksyn merkkeihin tuovat Angry Birds -hahmot ja maailmanlaajuinen postikorttiharrastus postcrossing. Suomalaisuutta syyskuun postimerkeissä edustavat taiteilija Eero Järnefeltin tunnetut taulut ja syksyiset tunnelmakuvat.

Angry Birds -merkkien piilokuvio varmistaa aitouden

Itella Posti Oy tekee historiaa julkaisemalla maailman ensimmäiset viralliset Angry Birds -postimerkit, joiden kuva-aiheena on kuusi suosittua pelihahmoa - viisi lintua ja yksi possu.

Postimerkkien suunnittelusta vastaa Rovio Entertainmentin Art Director Toni Kysenius, jonka käsialaa olivat myös viime vuoden jääkiekon MM-kisojen HockeyBird-hahmo ja siihen liittynyt postimerkkijulkaisu.

Alkuperäisyyden varmistamiseksi Angry Birds -postimerkit on varustettu uv-valossa näkyvällä kuviolla. Lisäksi hahmojen muotoja seurailevat epäsäännölliset hammasteet. Kuuden 1. luokan postimerkin arkissa ovat mukana merkkien ilmeeseen sopivat Priority-tarrat. 

Värikkäät merkit vauhdittavat postcrossingin kasvua

Postcrossing on kansainvälinen ja vahvassa kasvussa oleva harrastus, jossa ihmiset eri puolilta maailmaa lähettävät toisilleen perinteisiä postikortteja. Jatkossa suomalaiset alan harrastajat voivat varustaa korttinsa omalla postimerkillä. Itella Posti Oy:n julkaisemassa Postcrossing-vihkossa on neljä 1. luokan ikipostimerkkiä ja Priority-tarraa. Keskeltä taitettavan postimerkkivihkon ulkoasusta vastaa helsinkiläinen suunnittelutoimisto Kokoro & Moi.

Postcrossingin harrastajien internet-sivustolla www.postcrossing.com on tällä hetkellä yli 426 000 rekisteröitynyttä käyttäjää 214 eri maasta. Perusideana postcrossingissa on, että jokainen kortin lähettänyt saa takaisin vähintään yhden kortin satunnaiselta lähettäjältä jostain päin maailmaa. Postcrossing-harrastajat lähettävät maailmalla joka ikinen tunti toisilleen noin 600 postikorttia. Suomessa on yli 15 000 postcrossing-harrastajaa, jotka ovat lähettäneet tähän mennessä yli 1,7 miljoonaa postikorttia. 

Kaksi klassikkotaulua Suomen taiteen kultakaudelta

Syyskuun merkeissä juhlistetaan myös taiteilija Eero Järnefeltiä (1863-1937), jonka syntymästä on kulunut 150 vuotta. Järnefeltiä pidetään yhtenä Suomen taiteen kultakauden suurista mestareista, joka kuvasi todellisuutta realistisesti, mutta lyyrisesti. Teresa Moorhousen suunnitteleman pienoisarkin isokokoisiin 1. luokan postimerkkeihin on valittu kaksi Järnefeltin klassikkotaulua Ateneumin taidekokoelmista.

Raatajat rahanalaiset vuodelta 1893 kuvaa realistisesti kaskenpolttoa ja torpparien oloja. Teos tunnetaan myös nimellä Kaski. Vuonna 1895 valmistuneeseen kansallisromanttiseen Metsämaisema-tauluun on kuvattu Kolin Räsävaarasta avautuva näkymä jylhine kalliomäntyineen. Pienoisarkin taustalle sijoitetut poutapilvet ovat osaleikkaus Järnefeltin ulkoilmamaalauksesta Saimi kedolla vuodelta 1892.

Syystunnelmia maalla ja kaupungissa

Itella Posti Oy:n julkaisuohjelmaan kuuluva perinteinen syysaiheinen postimerkki on tänä vuonna Emil Bertellin suunnittelema pienoisarkki Syksyn merkit. Viidessä pitkänmuotoisessa 1. luokan postimerkissä on kauniita syksyisiä tunnelmakuvia, joista rantasauna, soutuvene ja omenasato sijoittuvat nostalgiseen maalaismaisemaan. Kaupunkiympäristöön on sijoitettu poika ja sateenvarjo sekä puistonpenkki.

Lisätietoja

Itella Posti Oy

Itella Viestintä

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:
www.posti.fi/ostoksille

Postimerkkien tekniset tiedot (PDF)