Sanomalehti ja päiväposti jaetaan samaan aikaan Kajaanissa

28.05.2013

Itella Posti ja Alma Media aloittavat yhteistyön ottamalla Kajaanin alueella käyttöön uuden jakelutavan. Sanomalehti ja päiväposti jaetaan samaan aikaan 4.6.2013 alkaen Salmijärven, Kuluntalahden, Jormuan ja Kontiomäen alueilla. Kokeilu jatkuu marraskuun loppuun saakka.

Uusi jakelutapa on osa Itella Postin ja Alma Median liiketoimintojen kehittämistä, ja muutoksen tavoitteena on turvata haja-asutusalueella kannattava jakelupalvelu. Jakelujen yhdistämisellä pyritään myös ympäristötavoitteisiin ja vähentämään ajosta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.

- Taustalla on hyvät kokemukset muualla Suomessa tehdyistä jakelumuutoksista, joissa on tehty vastaavaa sanomalehtien varhaisjakelun ja päiväpostin jakelun yhdistämistä, sanoo kehityspäällikkö Harri Nummenpää Itella Postista.

Arkisin päiväposti ja sanomalehdet jaetaan nykyisiin päiväpostin jättöpaikkoihin. Viikonloppuisin sanomalehdet jaetaan nykyiseen paikkaan. Jakelu on tehty kaikkina päivinä kello 7.00 mennessä.

Uusi jakeluaika ei koske niitä kokeilualueen talouksia, joille sanomalehti on jaettu tähänkin mennessä päiväpostin jakelun yhteydessä.

1. ja 2. luokan kirjeen palvelutasot säilyvät postilain mukaisena eli 80 prosenttia 1. luokan kirjeistä on jaettuna seuraavana työpäivänä ja 95 prosenttia 2. luokan kirjeistä on jaettuna postittamispäivästä lukien toisena arkipäivänä.

Lisätiedot:

Kai Korhonen
aluepäällikkö
Itella Posti Oy, Palvelutuotanto
puh. 040 565 0038 

Harri Nummenpää
kehityspäällikkö
Itella Viestinvälitys /Jakelu- ja markkinointipalvelut/Lehdet
puh. 020 451 5328