Postinumerotyöryhmän ehdotus: Postinumerojärjestelmän ylläpito säilyy Itella Postilla

15.02.2013

Postinumerotoimikunta kehittämään postinumerojärjestelmää

Liikenne- ja viestintäministeriö asetti toukokuussa 2012 työryhmän selvittämään postinumerojärjestelmän ja osoiterekisterin avoimuuden parantamista ja ylläpitoa. Työryhmä jatkaa vielä työtään osoiterekisterin avoimuutta koskien, mutta nyt valmistuneessa raportissa esitetään, että Suomeen perustetaan uusi, neuvoa-antava toimikunta, jonka tehtävänä on antaa suosituksia ja ehdotuksia postinumerojärjestelmän kehittämiseksi.

Neuvoa-antavan toimikunnan nimittäisi Liikenne- ja viestintäministeriö, puheenjohtajana olisi Viestintävirasto ja sihteerinä Itella Posti. Postinumerojärjestelmän ylläpito ja hallinnointi säilyisi edelleen Itella Posti Oy:llä.

Postinumerojärjestelmän kehittäminen on osa hallitusohjelman linjausta, jonka mukaan julkisin varoin tuotettuja tietovarantoja avataan kansalaisten ja yritysten käyttöön.

Taustatietoa Suomen postinumeroista

Lisätietoja tiedotusvälineille

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366, ma-pe 8.30-16.30

Itellan kuvapankista saat julkaisuvapaat kuvat toimialastamme, johtohenkilöistämme ja logoistamme. Kuvapankin löydät osoitteesta www.itella.fi/media (Kuvapalvelu ja logot).

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote 15.02.2013

 

Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista kaikkialla Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, Netpostista sekä Postin myymälöistä ja myyntipisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jonka liikevaihto vuonna 2012 oli 1 168 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 17 800. Itella Viestinvälitys on osa Itella-konsernia. www.itella.fi