Postin käyttäjätunnusten muuttamista pyydetään varotoimenpiteenä

23.04.2013

Postin sähköisissä kuluttajapalveluissa tapahtuneen väärinkäytösepäilyn vuoksi olemme lukinneet asiakkaiden Postin käyttäjätunnuksia varotoimenpiteenä. Mikäli tunnuksesi on lukittu, pääset kirjautumaan Postin sähköisiin kuluttajapalveluihin verkkopankkitunnuksillasi. Pyydämme kaikkia, jotka käyttävät Postin käyttäjätunnuksia muuttamaan varotoimenpiteenä tunnuksiaan. Ystävällisesti pyydämme Sinua kirjautumaan verkkopankkitunnuksillasi posti.fi > Omat palvelut, tarkistamaan tietosi ja voimassa olevat palvelusi. Erityisesti kiinnitä huomiota puhelinnumeroihin ja sähköpostiosoitteisiin sekä paketinohjauspalveluun.

Vaihda Postin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ”Muokkaa Postin käyttäjätunnustasi” -osiossa. Älä käytä samoja tunnuksia tai salasanoja kuin muissa palveluissa. Tämän jälkeen voit käyttää palveluita normaalisti. Jos olet Netposti-palvelun käyttäjä, valitse yläpalkista Netposti tai kirjaudu netposti.fi-sivulta ja tarkasta palvelussa olevat tietosi. 
Tarkista lisäksi käyttäjätietosi kohdasta 'Omat tiedot ja lähettäjät > Omat Yhteystiedot'.

Jos tietojasi on muutettu tai olet saanut tilausvahvistuksia tai laskuja verkkokauppaostoksista, joita et ole tilannut, tee asiasta rikosilmoitus poliisille esimerkiksi verkkopalvelun kautta www.poliisi.fi. Liitä rikosilmoitukseen löytämäsi väärät tiedot ja kerro, että myös Itella Posti on tehnyt asiasta rikosilmoituksen (nro 818/R/17073/13).

Lisäksi pyydämme ilmoittamaan epäilyttävistä havainnoista Postin asiakaspalveluun asiakaspalvelu@posti.fi (viestin otsikoksi VÄÄRINKÄYTÖSEPÄILY) tai soittamaan asiakaspalveluumme puh. 0200 71000 (pvm/mpm), ma-pe klo 8-18.