Postin, kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen yhteinen monipalvelupiste avataan Uudessakaupungissa 20.5.2013

13.05.2013

Palvelumuoto on ensimmäinen lajissaan

Itella Postin, Uudenkaupungin kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen yhteinen monipalvelupiste avataan maanantaina 20.5.2013 postin nykyisissä tiloissa osoitteessa Rauhankatu 4. Juhlalliset avajaiset pidetään kello 9.30.

Monipalvelupiste kokoaa saman katon alle postipalvelut, kaupungin yhteispalvelupiste Passarin ja jäteneuvontapalvelun sekä yrittäjien palvelupisteen. Lisäksi monipalvelupisteestä saa maistraatin ja kaupungin välillä sovittuja palveluja. Monipalvelupiste on uusi palvelumuoto, jossa asiakkaille tarjotaan palveluita eri toimijoilta saman katon alla.

Taustalla ovat sähköisen asioinnin voimakas yleistyminen ja asiointimäärien väheneminen fyysisissä palvelupisteissä. Uudenlainen yhteistyö mahdollistaa palvelujen jatkumisen sähköisen asioinnin yleistyessä ja asioinnin vähentyessä fyysisissä palvelupisteissä.

- Olemme tyytyväisiä, että pääsemme nyt aloittamaan palvelun ja testaamaan sen toimivuutta. Asiakkaidemme asiointitarpeet muuttuvat ja on tärkeää, että me eri toimijat luomme yhdessä uudenlaisia, joustavia ja kustannustehokkaita palvelumalleja. Tällainen yhteistyö voi avata laajempiakin mahdollisuuksia vastaavanlaisiin ratkaisuihin eri puolilla Suomea, sanoo aluepäällikkö Timo Niittymäki Itella Postista.

- Yrittäminen ja yhteistyö kannattavat aina. Tavoitteenamme on tarjota kaupunkilaisille laadukkaat ja monipuoliset palvelut mahdollisimman helposti ja keskeisellä paikalla. Palvelujen lisäksi tarjoamme asukkaillemme mahdollisuuden Internetin vapaaseen käyttöön monipalvelupisteen tiloissa, kertoo Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio.

Monipalvelupisteessä työskentelee sekä Itella Postin, kaupungin että yrittäjäyhdistyksen palkkaamaa henkilöstöä. Pääsääntöisesti palvelua saa kuhunkin osa-alueeseen erikoistuneelta henkilöltä. Henkilöstöä koulutetaan kuitenkin vähitellen, jotta he voivat tarvittaessa palvella kaikessa monipalvelupisteen tarjoamassa asioinnissa. Kaikilla on käsittelemiensä tietojen osalta salassapitovelvollisuus.

Saatavilla olevia palveluja ovat esimerkiksi kaikki Postin palvelut ja tuotteet, Passarin asiakirjojen ja ilmoitusten vastaanottaminen ja edelleen toimittaminen, asiakirjojen luovuttaminen, erilaisten otteiden ja todistusten antaminen tietojärjestelmistä, lupien myyminen (esim. kalastusluvat) ja jäteneuvonta. Monipalvelupisteestä saa myös Uudenkaupungin yrittäjäyhdistyksen palvelut.

Monipalvelupiste, osoitteessa Rauhankatu 4, 23500 Uusikaupunki, palvelee maanantaista perjantaihin kello 9-17.

Itella Posti, kaupunki ja yrittäjäyhdistys sopivat monipalvelupisteen avaamisesta viime keväänä.

Avajaispäivänä 20.5. monipalvelupisteessä on kahvia tarjolla koko päivän kello 17:ään asti.