Postilähetysten tullauskäytäntö muuttuu 1.1.2014

09.12.2013

Tulli tiedottaa, ettei EU:n ulkopuolelta tulevaa postilähetystä voi enää 1.1.2014 jälkeen pyytää siirrettäväksi tullitoimipaikkaan tulliselvitystä ja noutoa varten. Asiakas voi tullata lähetyksen joko Tullin nettisovelluksen avulla tai missä tahansa asiakaspalvelua tarjoavassa tullitoimipaikassa ja maksaa maahantuontiverot samassa yhteydessä. Tullauksessa voi myös yhä käyttää asiamiestä.

Kun postilähetys on tullattu, Posti toimittaa sen asiakkaalle valitun toimitustavan mukaan joko kotiin tai lähipostiin.

1.1.2014 lähtien EU:n ulkopuolelta Suomeen lähetettyä postilähetystä ei voi enää siirtää passitusmenettelyssä rajatoimipaikalle edelleen esimerkiksi Venäjälle kuljetettavaksi. Siirtymäaikana tammikuussa 2014 postilähetyksen voi kuitenkin vielä passittaa Tullin Helsinki-Vantaan Siipitien toimipisteessä.

Muutokset eivät koske Ahvenanmaan postia/Posten Ålandia.

Itellan asiakkaille tarjoamat postilähetysten huolintapalvelut jatkuvat normaalisti.

Tullin asiakaspalvelu Siipitiellä lakkaa 1.2.2014

1.2.2014 Tullin asiakaspalvelu Helsinki-Vantaan Siipitiellä lopetetaan kokonaan. Sen sijaan pääkaupunkiseudulla palvelevat muut tullitoimipaikat (ks. linkit). Siipitien toimipisteestä tulliselvitetyn postilähetyksen saa mukaansa tammikuun 2014 loppuun.

Linkit: Pääkaupunkiseudulla palvelevat tullitoimipaikat
www.tulli.fi/fi/yhteystiedot_ja_palaute/uusimaa
www.tulli.fi/fi/yhteystiedot_ja_palaute/lentotulli

Lisätietoa: Tullin yritysneuvonta, tuonti@tulli.fi  

Lisätietoa Postin tullauspalveluista: p. 020 451 5900 (pvm/mpm), ma-pe klo 8-16

Tuontitavaran tulliselvitys

EU:n ulkopuolelta tuotavalle tavaralle tehtävä tulliselvitys tarkoittaa sitä, että teet tavarasta tuonti-ilmoituksen Tullille. Ilmoituksen tietojen perusteella Tulli laskee maksettavan tullin, arvonlisäveron ja muut mahdolliset maksut.

Passitusmenettely

Passitus on tullimenettely, joka on luotu tavarankuljetuksen ja kansainvälisen kaupankäynnin helpottamiseksi. Passitusmenettelyssä tavaraa kuljetetaan tullivalvonnassa lähtötullitoimipaikasta määrätullitoimipaikkaan, jossa ne voidaan tulliselvittää. Passitusmenettelyssä tavaroita voidaan siirtää passitusalueella tullia tai muita maksuja maksamatta. Passitusta varten vaaditaan kuitenkin tullien ja verojen määrää vastaava vakuus.