PAU:n ulosmarssi viivästyttää postinjakelua Kaarinassa, Raisiossa ja Naantalissa

27.03.2013

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n Varsinais-Suomen osaston jäsenet ovat marssineet ulos Itella Postin postinjakelun työpaikoilta Kaarinassa, Raisiossa ja Naantalissa tänään 27. maaliskuuta. Töiden keskeytys vaikuttaa päiväpostin jakeluun tänään. Vain osa päiväpostinjakelun yhteydessä jaettavista lähetyksistä pystytään jakamaan vastaanottajille. Lisäksi Posti jakaa erityisjärjestelyin Kaarinan, Raision ja Naantalin alueilla varmuudella yritysten vientipalvelulähetykset, pikakirjeet, sairaanhoitopiirien ja sairaaloiden lähetykset, laboratoriolähetykset ja perille jaettavat paketit. Ulosmarssi ei vaikuta alueilla Postin palvelupisteiden palveluun eikä kirjelaatikkotyhjennyksiin.

Ulosmarssi liittyy Kaarinassa aloitettuun postinjakelujen yhdistämisen suunnitteluun, jonka yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin eilen 26. maaliskuuta. Itella Posti suunnittelee yhteistyössä sanomalehtiasiakkaan kanssa päiväpostin ja sanomalehden jakelujen yhdistämistä niin, että alueen sanomalehden tilaajat saisivat sanomalehden ja päiväpostin samanaikaisesti, arkisin noin kello 6.30 mennessä.  Yhdistäminen voisi aiheuttaa muutoksia jakeluhenkilöstön työaikoihin ja tehtäviin.

Suunnitellun muutoksen taustalla on halu turvata mahdollisimman hyvät postinjakelupalvelut toimintaympäristön muutoksesta ja sähköisen viestinnän lisääntymisestä huolimatta. Tähän liittyy tarve yhteistyössä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa löytää uudenlaisia tapoja postinjakeluun, ja näin hillitä kustannusten nousua ja parantaa postinjakelun kustannustehokkuutta. Jakelujen yhdistäminen auttaa osaltaan myös vähentämään ajosta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä ja saavuttamaan ympäristötavoitteet.

Lisätiedot medialle: Itellan MediaDesk, puh. 020 452 3366