Opiskelijat ideoivat Itellalle sähköisen postimerkin ja verkkokauppojen outletin

05.02.2013

Tulevaisuuden postimerkki voisi olla vaikkapa kotikoneelta lähetykseen tulostettava merkintä. Itella palkitsi tällaisten innovatiivisten liiketoimintakonseptien tuottamisesta HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Voittajatöinä palkittiin kolme kehitysideaa: verkosta ostettava postimerkki, verkkokauppojen asiakaspalautusten poistokauppa ja sähköinen asiakassopimusten hallintapalvelu.
 
Palkitsemisen taustalla on Ideakilpailu, jonka Itella järjesti viime syksynä yhteistyössä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun ja koulun StartUp Schoolin kanssa oppilaitoksen opiskelijoille. Kilpailun avulla opiskelijat saivat mahdollisuuden osallistua liiketoiminnan ja palvelujen kehittämiseen aidossa yrityselämässä. Itella sai käyttöönsä joukon tuoreita ideoita palvelujen kehittämiseen. Voittajatyöt palkittiin 4. helmikuuta 2000 eurolla.
 
- Halusimme palkita opiskelijoita ennen kaikkea yritteliäisyydestä ja rohkeudesta kehittä ja ideoida menestyvää liiketoimintaa. Voittajatyöt valittiin sillä perusteella, että niissä kaikissa on jatkohyödyntämispotentiaalia. Ne ovat innovatiivisia ja pyrkivät täydentämään Itellan olemassa olevia palveluita ja toimintatapoja tuoreella näkökulmalla, kehityspäällikkö Joni Pitkäranta Itellasta sanoo.
 
Poistokaupan ideana on, että Itella voisi verkkokauppiaiden logistiikkakumppanina huolehtia palautettujen tuotteiden jälleenmyynnin. Asiakassopimusten hallintapalvelun avulla Itella puolestaan tarjoaisi yritysasiakkailleen välineen, jolla pienyritys voisi tehdä asiakassopimukset omien asiakkaidensa kanssa verkon välityksellä.
 
- Uusien yritysten synty edellyttää uusia ideoita. Siksi haluamme monin tavoin tukea opiskelijoitamme ideoinnissa. Itellan mukanaolo liikeideakisassa toi kisaan tervettä toden tuntua ja ideat olivatkin tavanomaista huolellisemmin esitettyjä. Myös aikaisemmat kokemuksemme yritysten ja opiskelijoiden voimien yhdistämisestä ideoinnissa ovat positiivisia, kertoo projektipäällikkö Tommo Koivusalo HAAGA-HELIAn StartUp Schoolista.

- Liiketoimintalähtöinen yhteistyö yritysten kanssa on  osoittautunut yhdeksi parhaista tavoista kehittää opiskelijoidemme osaamista ja auttaa kumppaniyrityksiä. Yritys saa innostunutta innovointivoimaa ja konkreettista apua liiketoiminnan kehittämiseen. Tulokset ovat olleet erinomaisia, joista Itellan ideakilpailu on mainio esimerkki, toteaa yksikön johtaja Harri Palviainen HAAGA-HELIAsta.
 
 
Palkitut työt:
Verkkopostimerkki: Sebastian Nikkonen ja Mats Wiik
Verkkopoistokauppa: Ville Salo
Ketterä sopimuspalvelu: Annemari Hallanoro, Suvi Kiviniemi ja Jussi Kyrönseppä
 
Lisätietoja: Joni Pitkäranta, kehityspäällikkö, Itella Oyj, puh. 050 342 3283, etunimi.sukunimi@itella.com
Tommo Koivusalo, projektipäällikkö, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, puh. 040 488 7172, etunimi.sukunimi@haaga-helia.fi