Mielenilmaus Helsingin postikeskuksessa (päivitetty 7.5. klo 19.15)

07.05.2013

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n Pasilan osaston jäsenistöstä on osa poistunut jälleen laittomasti työpaikoiltaan tänään Helsingin postikeskuksesta.

Itella Posti tekee poikkeusjärjestelyjä, jotta viiveet postikulussa olisivat mahdollisimman vähäiset.

Tämän hetkisen arvion mukaan ulosmarssi hidastaa

Ulosmarssi liittyy työntekijöiden ilmoituksen mukaan Itella Postin päätökseen aloittaa kokeilu Hollannin postin kanssa. Kokeilu koskee kirjelähetysten osoitekorjauksiin liittyvää ns. videokoodausta. Kokeilu tai tammikuussa 2014 tehtävä mahdollinen päätös ostaa palvelu jatkossakin PostNL Shorelta eivät aiheuta irtisanomisia. Nyt videokoodausta osana työtehtäviään tekevät jatkavat päätyössään postinkäsittelyssä. Tällä hetkellä osalla postikeskuksen henkilöstöstä on työvuoron aikana 1–2 tuntia koodaustyötä. 

Toukokuun lopussa alkavan kokeilun tarkoituksena on löytää ratkaisu, jolla voidaan osaltaan tehostaa toimintaa keskittämällä nyt pirstaloitunut osaaminen asiaan erikoistuneelle palveluntarjoajalle. Lopulliset päätökset ulkoistamisesta tehdään vasta kokeilun jälkeen, kun on varmuus, että myös kaikki laadulliset tavoitteet täyttyvät.

Videokoodauksen uusi toimintatapa on osa Itellan aloittamaa toiminnantehostamisohjelmaa vuosille 2013–2014. Ohjelman tavoitteena on 100 miljoonan euron kulusäästö.

Videokoodauksesta aiemmin tiedotettua:
10.04.2013 Itella Posti ostaa Hollannin Postilta koneellisesti luettujen osoitteiden tarkennustyön