Lakot peruuntuivat, postinkulku normalisoituu

29.11.2013

Lakkouhka raukesi, kun postialalle syntyi sopu. Viime viikkojen työtaistelutoimenpiteet ovat aiheuttaneet ruuhkaa ja viiveitä postinkulkuun eri puolilla Suomea, mutta niitä päästään nyt purkamaan tehokkaasti. Tämän hetkisen arvion mukaan ruuhkat saadaan purettua ensi viikon aikana ja postinkulku normalisoituu heti sen jälkeen.

- Olemme erittäin huojentuneita, että pääsemme nyt toden teolla töihin. Käytämme kaikki mahdolliset keinot, jotta saamme purettua ruuhkat nopeasti, ja heti itsenäisyyspäivän jälkeen voimakkaasti vilkastuva joulupostiliikenne hoituu sujuvasti. Meillä on nyt koko porukan hihat käärittynä ja lisäapua saamme joulunajan kausiapulaisista, sanoo Itella Postin Palvelutuotannon johtaja Anu Punola.

Itella Posti pyysi lakkouhkan vuoksi asiakkaitaan lähettämään joulupostit mahdollisimman pian, mutta nyt otetaan käyttöön joulun normaali aikataulu myös viimeisten lähetyspäivien osalta.

- Lämmin kiitos kaikille kärsivällisyydestä. Asiakkaidemme ymmärtävä suhtautuminen tähän poikkeustilanteeseen on auttanut työtämme todella paljon, vaikka monelle aiheutui haittaa ja harmia. Suomalaiset ovat luottaneet meihin 375 vuotta, ja niin voi tehdä jatkossakin, lupaa Anu Punola. 

Ohjeita asiakkaille joulun ajan postilähetyksistä

Lähetysten kulun seuraaminen

Lähetysten, joissa on seurantakoodi (esimerkiksi kirjatut kirjeet ja paketit), kulkua voi seurata sujuvimmin itse osoitteessa www.posti.fi.

Muuta tärkeää tietoa

Postit ovat avoinna normaalisti, myös kaikki muut Postin palvelupisteet palvelevat tavalliseen tapaan.