Kyläkauppa-hankkeen ensimmäinen Postin palvelupiste avataan Lapinjärvelle Porlammin kylään

01.11.2013

Itella Posti avaa ensimmäisen Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) Kyläkauppa-hankkeeseen liittyvän Postin palvelupisteen Lapinjärvelle Porlammin Kyläkauppa Tarmoon 19.11.2013.

Postin palvelupisteessä voi hoitaa yleisimmin käytetyt postipalvelut, sieltä noudetaan postiin saapuneet lähetykset, kuten paketit, maksikirjeet ja kirjatut kirjeet. Sieltä voi myös lähettää valmiiksi maksettuja postilähetyksiä sekä ostaa postimerkkejä. Osoitteessa Myrskyläntie 4 A 1, 07820 PORLAMMI toimiva palvelupiste on avoinna kaupan aukioloaikoina, maanantaista perjantaihin kello 9-18 ja lauantaisin kello 9-13.

Muut harvemmin käytetyt ja erityisosaamista vaativat postipalvelut saa lähimmästä täyden palvelun postista Lapinjärveltä, joka palvelee K-extrassa 19.11.2013 lähtien. Tällaisia palveluita ovat muun muassa lähetysten kirjaamis-, vakuuttamis- ja saantitodistuspalvelut sekä ulkomaille lähetettävät tavaralähetykset. 

Postin palvelupisteen perustaminen Porlammin kylään on osa PTY:n Kyläkauppa-hanketta, Kyläkaupasta yksityisten ja julkisten palveluiden käyttöliittymä, jossa selvitetään kyläkauppojen tulevaisuutta. Hankkeessa arvioidaan kyläkauppojen nykyisiä toimintamalleja sekä pilotoidaan yksityisten ja julkisten palveluiden toteutusta kyläkaupoissa. Hankkeen tavoitteena on arvioida ja kehittää kyläkaupan toimintamallia niin, että kylien asukkaille voidaan tarjota kannattavasti erilaisia palveluita. Posti pilotoi Porlammin kyläkaupassa uudenlaisen palvelukonseptin toimivuutta 30.9.2014 saakka. Pilotista saatavien kokemusten perusteella päätetään palvelupisteen toiminnan jatkumisesta. 

Kyläkohtaisissa pilotoinneissa kokeiltavat palvelumallit ovat sekä jo käytössä olevia palveluita, joita testataan uudessa ympäristössä, että täysin uusia palvelukonsepteja. Yksittäisten palvelumallien lisäksi hankkeessa testataan kokonaisuutena useiden palveluiden tarjoamista niputetusti kyläkaupan ja Internetin välityksellä. Elinvoimainen kyläkauppa auttaa säilyttämään haja-asutusalueiden tärkeitä palveluita ja ostovoimaa lisäämällä alueensa asuttavuutta ja vetovoimaisuutta.

Päivittäistavarakauppa ry:n hankkeessa ovat mukana Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu ja Turun yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Brahea.

Postin 07800 LAPINJÄRVI yhteistyökumppani vaihtuu

Porlammin pilotin kanssa samaan aikaan postin 07800 LAPINJÄRVI yhteistyökumppani vaihtuu. K-extra Lapinjärvi tarjoaa postipalvelut 19.11.2013 alkaen maanantaista perjantaihin kello 8-20, lauantaisin kello 8-18 ja sunnuntaisin kello 12-16. Lapinjärven Sale palvelee postiasiakkaita 18.11.2013 kello 14.45 saakka.

Postin paketinohjauspalvelun avulla kuluttajat voivat ohjata verkkokaupoista ja postimyyntiyrityksistä tilaamiaan paketteja itse valitsemiinsa Postin palvelupisteisiin, eli posteihin, noutopisteisiin ja pakettiautomaatteihin. Jo useiden lähettäjien osalta toimivan palvelun voi ottaa käyttöön verkosta osoitteesta www.posti.fi/ohjaus.

Itella Postin monipuoliseen ja maanlaajuiseen palvelupisteverkostoon kuuluu tällä hetkellä täyden palvelun posteja, pakettiautomaatteja, noutopisteitä, yrityspisteitä sekä postimerkkien jälleenmyyjiä, kirjelaatikoita ja erilaisia kotiinkuljetuspalveluita. Postin tarjoama maksuton sähköinen postilaatikko ja arkisto Netposti palvelee asiakkaitaan netissä. Itella Postilla on erilaisia palvelupisteitä nyt noin 1300. Vuoteen 2020 mennessä palvelupisteitä on yhteensä noin 1700. Porlammille avattava palvelupiste on uudenlainen kokeilussa oleva palvelumuoto Itellan Postin laajassa palveluvalikoimassa.

Lisätietoja medialle:
verkostojohtaja Anna Lehtonen, Itella Posti Oy, puhelin 040 5207933, etunimi.sukunimi@posti.fi
johtaja Ilkka Nieminen, Päivittäistavarakauppa ry, puhelin 0500 422216, etunimi.sukunimi@pty.fi

Itellan MediaDesk 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00-16.30)