Kokkolan ja Vaasan palvelutuotannon yt-neuvottelut päätökseen

08.11.2013

Yhteistoimintaneuvottelut Itella Posti Oy:n palvelutuotannossa Pohjanmaalla päättyivät 7.11.2013. Lokakuussa käynnistyneissä neuvotteluissa suunniteltiin hallintotoimintojen uudelleenjärjestämistä Kokkolan ja Vaasan yksiköissä.

Yt-neuvottelujen piirissä oli yksiköiden 31 toimihenkilöä Kokkolassa ja Vaasassa. Neuvottelujen tuloksena yhdeksän vakinaisen toimihenkilön tehtävä loppuu. Neuvottelut eivät koskeneet postityöntekijöitä lajittelussa, jakelussa eikä kuljetuksessa. Itella työllistää Kokkolassa ja Vaasassa yhteensä noin 470 henkilöä.

Neuvottelujen taustalla ovat olleet Itella Postin suunnitelmat postin lajittelu-, jakelu- ja kuljetustoimintojen yhdistämisestä samaan hallinnolliseen organisaatioon Pohjanmaan Kokkolan ja Vaasan yksiköissä. Toiminnot sijaitsevat jo ennestään pääosin samoissa kiinteistöissä, Kokkolassa Terminaalikadulla ja Vaasassa Meijerinkadulla. Muutoksen perusteena oli päällekkäisten toimintojen karsiminen.


Lisätietoja:
Itella Posti Oy, aluepäällikkö Reijo Uusihauta, puh. 0400 967 773
Itellan MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe 9-16.30)

Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista kaikkialla Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, Netpostista sekä Postin palvelupisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jonka liikevaihto vuonna 2012 oli 1 168 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 17 800. Itella Viestinvälitys on osa Itella-konsernia. www.itella.fi