Kauppakassi nyt noudettavissa Postin pakettiautomaatista

22.01.2013

Itella käynnistää uudenlaisen noudon pilotoinnin yhdessä Alepan Kauppakassi-palvelun kanssa.  Espoossa, Viherlaakson Alepan yhteydessä sijaitsevaan Postin pakettiautomaattiin, on rakennettu 10 erityistä Kauppakassi-lokeroa. 

HOK-Elanto ja Itella Oyj ovat yhdessä käynnistäneet pilottihankkeen, joka mahdollistaa verkosta tilattujen ruokaostosten maksamisen ja noudon Postin pakettiautomaatista. Kauppakassille varatut pakettiautomaatin lokerikot on eristetty ja jäähdytetty kylmäketjun varmistamiseksi.

"Tilaus tehdään normaalina Kauppakassin tilauksena mutta toimitusvaihtoehtoja on nyt kaksi: kotiinkuljetus tai nouto Viherlaakson Alepan pakettiautomaatista. Myymälän henkilökunta kerää ostokset asiakkaan puolesta, ja ne ovat noudettavissa toivottuna ajankohtana kahden tunnin ajan," taustoittaa pilottia HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua.

Tilausta tehdessä asiakas ilmoittaa puhelinnumeronsa Kauppakassi-palvelussa ja saa tekstiviestinä vahvistuksen noutoajankohdasta sekä lokerokoodin. Saapuessaan Postin pakettiautomaatille asiakas syöttää koodin ja maksaa ostokset sekä syöttää Bonusta kartuttavan asiakasomistajan jäsennumeronsa. Pilotin aikana ostokset voi maksaa vain sirukortilla. Maksun vahvistuttua koodiin yhdistetyt lokerot aukeavat ja asiakas saa tuotteensa valmiiksi pakattuina. Kuten Kauppakassin muissakin toimituksissa kylmäsäilytystä vaativat tuotteet ja pakasteet on pakattu erikseen. 

"Noutovaihtoehdon tuominen mukaan on lähtöisin asiakaspalautteesta sekä Kannelmäen Prisman Kauppakassin noutokokeilusta. Kauppakassi on ottanut vahvan aseman HOK-Elannon palvelumuotona vuoden 2012 aikana. Tavoitteemme on tarjota asiakkaille helppo ja heidän arkeensa mahdollisimman hyvin sopiva valmiiksi kootun kauppakassin palvelukokonaisuus," Jukka Ranua kertoo.

Nyt pilotoitava noutomalli sopii asiakkaille, jotka haluavat asioida nopeasti ja sovittaa asiointinsa omiin aikatauluihinsa. Palvelu toimii viikon jokaisena päivänä myymälän aukioloaikana, myös sunnuntaisin.

"Yhä useampi ihminen haluaa hoitaa asiointinsa ajasta ja paikasta riippumatta silloin kun se hänelle itselleen parhaiten sopii. Kauppakassi-palvelu on mielestämme hyvä esimerkki tällaisesta asioinnista. Itella kehittää palvelujaan eri tavoin tuomalla tuotteet perille tai sellaisiin luonteviin paikkoihin, jossa muutenkin asioidaan, kertoo Itellan Pakettipalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Sunikka.

"Tämä on esimerkki yhteistyöstä HOK-Elannon kanssa yhä toimivampien palvelumuotojen kehittämisestä. On hyvä, että saamme jo tässä vaiheessa asiakkailta mahdollisimman paljon palautetta käyttökokemuksista voidaksemme edelleen parantaa toimintamalleja sekä palvelukokonaisuutta."

Alepa Kauppakassi on osa Digital Foodien ja S-ryhmän kehittämää Foodie.fm -ruokaverkkokauppaa ja ruokasuosituspalvelua. Foodie.fm -palvelu toimii verkossa ja mobiilisovelluksina. Kauppakassipalvelu yhdistää verkkoasioinnin vaivattomuuden ja kaupan logistiikan asiakkaan arkeen. S-ryhmän asiakasomistajat maksavat pilotin aikana palvelusta keräysmaksuna vain 3,90 € palvelun perushinnan ollessa 6,90 €.