Joulupukin vastauskirjeet postitetaan eri puolille maailmaa

17.04.2013

Joulupukin keväinen vastausurakka jouluksi saapuneisiin joulupukinkirjeisiin on tältä erää tehty. Postin kirjetonttujen avulla Joulupukki sai kerättyä kirjeistä osoitteita vastauskirjettä varten. Tänä keväänä osoitteita kertyi jälleen yli 43 000. Kirjeet lähtevät ennätyksellisesti 231 maahan huhtikuun alkupuolella. Kaikista mahdollisista maailmankolkista kirjetontut kaivoivat osoitteisiin myös paikallisia Unicefin toimistoja, joiden kautta Joulupukin kevättervehdyksen toivotaan menevän myös syrjäisimpien maiden lapsille. Joulupukin vastauskirje lähtee ympäri maailmaa 12 eri kielellä.

Vastauskirjeessään Joulupukki kertoo lasten kirjeistä kerättyjen kysymysten ja aprikointien pohjalta tonttujen lumi- ja jäärakentamisesta, eri talviliikuntalajeihin osallistumisesta sekä Lapin vuodenaikojen vaihtelusta ja tänä talvena voimakkaasti roihunneista revontulista.  Kirjeen lopusta löytyy perinteisen Tonttujen piirileikki -joulukoristeen valmistusohje.

Joulupukin Pääpostille tulee kirjeitä vuoden jokaisena päivänä. Viime jouluksi Joulupukille saapui taas yli puoli miljoonaa kirjettä kaikkialta maailmasta. Nyt kirjeitä tuli historiallisesti eniten Italiasta. Kautta aikojen ykkösenä ollut Iso-Britannia jäi nyt hiuksen hienosti toiseksi, ja lisäksi kuuden suurimman kirjoittajamaan joukossa ovat Puola, Kiina, Suomi, Venäjä ja Japani.

Joulupukin Pääpostissa aherretaan vuoden jokaisena päivänä, myös kesällä. Samoin Joulupukki on tavattavissa Napapiirillä päivittäin. Lapin ympärivuorokautinen valoisuus suo pukille ja tontuille kuitenkin mahdollisuuden hieman rentoutua ja kerätä voimia uutta joulua varten.

Joulupukin kirjeet 2012

Joulupukin Pääpostin sivut

Joulutontut lajittelevat Joulupukille saapuneita kirjeitä.