Joulupostimerkit myyntiin maanantaina 4.11.

04.11.2013

Suomalainen joulupostimerkki täyttää 40 vuotta

Itella Posti Oy julkaisee maanantaina 4. marraskuuta uudet joulupostimerkit, jotka ovat saaneet tänä vuonna innoituksensa nostalgisten kiiltokuvien maailmasta. Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelemien postimerkkien kuva-aiheiksi on valittu vanhoja piirroskuvia, joita on käytetty postikorteissa tai kiiltokuvissa.

Kolme kuva-aihetta ja maksuarvoa

Joulutervehdyksiin soveltuva 0,65 euron arvoinen postimerkki on tunnelmallinen Jouluhalaus, jonka hellyttävät lapsihahmot ovat alun perin vanhasta postikortista. Lämpimän kullanhohtoinen tausta luo merkkiin kynttilänvalon tunnelmaa. Tällä postimerkillä varustetut kotimaan joulutervehdykset tulee postittaa viimeistään perjantaina 13. joulukuuta.

1. luokan postimerkki Kuusipoika on valokuvattu kiiltokuvasta, jossa talvivaatteisiin pukeutunut pikkupoika kantaa kotiin joulukuusia sinisävyisessä lumisateessa. Postimerkkiarkkiin on suunniteltu myös tunnelmaan sopivat Priority-tarrat. Tällä 0,85 euron arvoisella postimerkillä varustettujen kotimaan joulutervehdysten viimeinen postituspäivä on keskiviikko 18. joulukuuta. Kannattaa muistaa, että 1. luokan postimerkki sopii myös alle 20 gramman painoisiin ulkomaille lähetettäviin joulutervehdyksiin.

Kuva-aiheeltaan perinteinen Kiiltokuvaenkeli soveltuu 2. luokan merkkinä käytettäväksi joulun lisäksi moniin muihin tervehdyksiin. Enkelikiiltokuva tuo useimmille suomalaisille mieleen lämpimiä muistoja lapsuudesta. Tällä 0,75 euron arvoisella postimerkillä varustetut kotimaan lähetykset ehtivät jouluksi perille, kun ne postitetaan viimeistään tiistaina 17. joulukuuta.

Joulupostimerkki täyttää 40 vuotta

Vuosi 2013 on joulupostimerkkien juhlavuosi, sillä ensimmäiset suomalaiset joulupostimerkit julkaistiin 40 vuotta sitten 15.11.1973. Pirkko Vahteron suunnittelemassa ensimmäisessä joulupostimerkissä poro vetää joulupukkia reellä halki hankien. Suomen Pankin setelipainossa painettiin 18 miljoonaa postimerkkiä, joiden maksuarvo oli 30 penniä.

Noin 4 000 myyntipisteestä ja verkkokaupasta

Postimerkkejä voi ostaa yhteensä noin 4 000 myyntipisteestä: posteista, kioskeista, kirjakaupoista, päivittäistavarakaupoista ja tavarataloista. Postimerkit voi ostaa kätevästi kotiin toimitettuna myös Postin verkkokaupasta www.posti.fi/ostoksille.

Punainen postituskuori jaetaan kaikkiin talouksiin

Kotimaan joulutervehdysten lähettämistä helpottaa punainen postituskuori, joka on tarkoitettu 0,65 euron postimerkillä maksetuille kotimaan joulutervehdyksille. Kuori jaetaan lähipäivinä kaikkiin talouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa. Punaisen kuoren joulutervehdyksineen voi jättää postiin tai kirjelaatikkoon jo marraskuun puolivälissä. Itse joulutervehdykset jaetaan vastaanottajille aikaisintaan 9.12. alkaen. Lisää punaisia kuoria saa Postin myymälöistä ja myyntipisteistä viikosta 47 eteenpäin.

Katso lisätietoja Postin nettisivuilta

Postin internetsivuille www.posti.fi/joulu on koottu tietopaketti joulupostiin liittyvistä päivämääristä ja joulukiireitä helpottavista palveluista sekä erilaisista jouluun liittyvistä tuotteista, mm. Joulupukin kirjeestä, Omakuvapostimerkistä ja Mobiilipostikortista. Mukana on myös jouluun liittyviä päivittyviä askarteluvinkkejä.

Lisätietoja

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tekniset tiedot 4.11.2013 ilmestyvistä joulupostimerkeistä (PDF)