Joulun pakettiliikennettä vauhditetaan erikoisjärjestelyin

17.12.2013

Pakettiautomaatit pullollaan lähetyksistä

Suosituimmat pakettiautomaatit pääkaupunkiseudulla ovat täynnä noutamattomia verkkokauppaostoksia. Asiakkaita, jotka ovat saaneet saapumisilmoituksen lähetyksestään, pyydetään noutamaan lähetyksensä mahdollisimman pian. Pakettiautomaatit ovat laajasti auki ja niillä on helppo asioida ilman ruuhkaa. Jos uusia paketteja ei mahdu automaattiin, Posti kuljettaa niitä kotiin, jolloin asiakkaalle soitetaan.

Viimeiset joulukortit ja paketit matkaan huomenna

Joulukortit ehtivät vielä jouluksi 1. luokan postimerkillä varustettuina, kun ne lähettää keskiviikkona 18.12. Paketit kotimaahan ja Baltiaan on myös postitettava 18.12. Ajoissa lähetetyt paketit toimitetaan jouluksi perille.

Postit auki arkisin iltakahdeksaan

Joulukiireiden aikaan on hyvä muistaa, että Postin palvelupisteet ovat aattoon asti laajasti auki, myös arki-iltaisin ja viikonloppuna. Vähiten ruuhkaa myymälöissä esiintyy illan viimeisinä aukiolotunteina eli kello 18-20 välisenä aikana. Paketit ja suurikokoiset kirjeet kannattaa hakea riittävän ajoissa ruuhkattomaan aikaan. Postin palvelupisteiden aukiolo- ja sijaintitiedot löytyvät osoitteesta www.posti.fi/postit.

Myös noutopisteiden ja pakettiautomaattien pitkät aukioloajat kannattaa hyödyntää.

Paketteja toimitetaan vielä lauantaina ja maanantaina

Postin omat myymälät ovat avoinna ensi viikonloppuna lauantaina 21.12. klo 10-16 ja sunnuntaina 22.12. klo 12-16. Lauantain ja maanantain aikana paketteja saapuu vielä sekä myymälöihin että pakettiautomaatteihin ja sähköiset saapumisilmoitukset tavoittavat asiakkaat. Paketin kulkua voi seurata lähetystunnuksen avulla nettisivuiltamme osoitteessa www.posti.fi . Lähetystunnus löytyy saapumisilmoituksesta.

Postin nettisivuilla joulupostin tietopaketti

Postin joulusivustolle on koottu tietopaketti joulupostiin liittyvistä päivämääristä ja joulukiireitä helpottavista palveluista www.posti.fi/joulu.


Lisätietoja tiedotusvälineille: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (arkisin klo 9.00-16.30)

Kuvat ja logot: www.itella.fi/media (Kuvat ja logot)