Itellan uusi logistiikkakeskus Pennalassa valmis

05.06.2013

Itellan uusi Pennalan logistiikkakeskus on nyt kokonaisuudessaan valmis. Kymmenen jalkapallokentän kokoisen logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2011, ja se luovutettiin Itellalle kesäkuun alussa. Yhdessä nykyisen Pennalan palveluvaraston kanssa uusi Pennala 2 tarjoaa yli 100 000 neliön varastotilat Itella Logistiikan asiakkaille.

Logistiikkakeskuksen ensimmäiset osat, C- ja D-halli, otettiin käyttöön tammikuun alussa. Niihin on keskitetty Rautakeskon kotimaan varastotoiminnot, joista Itella Logistiikka vastaa. B-halli valmistui huhtikuun alussa ja viimeisenä valmistui A-halli toukokuun lopussa. Rautakaupan tuotteiden ohella uudessa 77 000 neliön logistiikkakeskuksessa varastoidaan ja käsitellään muun muassa vaatteita, vaarallisiksi aineiksi luokiteltuja VAK-tuotteita ja kodinkoneita.

Keskeinen logistinen sijainti, energiatehokas rakennus

Logistiikkakeskuksen toteutuksessa on huomioitu energia- ja ympäristöasiat. Tiloissa on käytössä ympäristöystävällistä tekniikkaa, kuten maalämpöä ja -kaasua hyödyntävä hybridilämmitysjärjestelmä sekä energiaa säästävät normaalia tiiviimmät ulkoseinäpaneelit. Käytössä on myös led-valaistus ja liiketunnistimilla ohjatut hyllyvalot.

Uusi keskus tehostaa entisestään Itella Logistiikan kotimaan toimintoja. Orimattilan Pennala sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla. Myös maan hinta ja henkilökunnan saatavuus vaikuttivat logistiikkakeskuksen sijoituspaikkaan.

- Kyseessä on yksi Suomen suurimmista logistiikkahankkeista. Jättimäisestä koostaan huolimatta projekti eteni aikataulussa. Yhteistyö kaupungin, rakennusyhtiön ja rakennuttajan kanssa sujui hienosti. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Palvelemme asiakkaitamme kustannustehokkaasti ja laadukkaasti nykyaikaisessa logistiikkakeskuksessa, johtaja Jukka Pyykkö Itella Logistiikasta kertoo.

Uuden logistiikkakeskuksen omistaja ja rakennuttaja on Itella Real Estate Oy ja käyttäjä Itella Logistics Oy.

Pennala 2 logistiikkakeskus lukuina

Lisätietoja medialle
Itella Logistics Oy, Jukka Pyykkö, puh. 0500 463 633

Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palvelulogistiikan ratkaisuja auto-, meri- ja lentorahtiin sekä varastointiin ja muuhun sopimuslogistiikkaan. Asiakkaat voivat ulkoistaa meille logistiikkaprosessinsa yksittäisen osan tai laajimmillaan koko toimitusketjunsa. Itella Logistiikalla on toimintaa kahdeksassa maassa (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Latvia, Liettua, Viro ja Venäjä). Globaalit palvelut tarjoamme partnerien kautta. Itella-konserniin kuuluvan Itella Logistiikan liikevaihto vuonna 2012 oli 782 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 7 400. www.itella.fi/logistiikka


Orimattilan Pennalassa on yli 100 000 neliön varastotilat
Itella Logistiikan asiakkaille. Kuva: Hartela.