Itellan sähköinen palkkalaskelma lisää suosiotaan

08.03.2013

Suomen kymmenestä suurimmasta työnantajasta jo kahdeksan lähettää palkkalaskelmansa sähköisesti Netpostiin. Suurista yrityksistä Itellan sähköiseen palkkalaskelmaan ovat siirtyneet muun muassa Finnair, Kesko, S-ryhmä ja Itella. Näistä Keskon, S-ryhmän ja Finnairin palkansaajille sähköinen palkkalaskelma on perusasetuksena, muissa yrityksissä palkansaajat voivat vielä valita sähköisen tai paperisen välillä.
Sähköisen palkkalaskelman myötä yritys säästää kustannuksissa, sillä sähköinen jakelu on noin puolet edullisempaa perinteiseen jakeluun verrattuna.

”Sähköinen palkkalaskelma vähentää myös ympäristön kuormitusta. Sähköisen palkkalaskelman hiilijalanjälki on kymmenen kertaa pienempi kuin paperisen. Kaikkiaan sähköisen palkkalaskelman edut verrattuna perinteiseen paperiseen kuittiin ovat huomattavat,” summaa Netposti-palvelusta vastaava johtaja Tommi Björklund.
Palkkalaskelmat voidaan siirtää työnantajan ohjelmistosta automaattisesti Itellalle, joka jakaa aineiston vastaanottajien Netposti-tileille. Palvelu on useimmiten suoraan yhteensopiva ja sellaisenaan valmis yrityksen käytettäväksi.

Myös palkansaajat tyytyväisiä

Sähköisen palkkalaskelman käyttöönottoon ovat tyytyväisiä niin työnantajat kuin palkansaajatkin. Itellan tutkimuksen mukaan suurin osa palkkakuitin sähköisessä muodossa saavista työntekijöistä ei haluaisi palata enää paperiseen palkkakuittiin. Sähköisen palkkalaskelman etuna on nopeus, sillä palkkakuitin saa Netpostiin jopa kaksi päivää aikaisemmin kuin paperisen vastaavan.

Netpostissa palkkalaskelma säilyy tallessa ja löytyy helposti tarvittaessa. Netpostin sähköisen palkka-arkiston omistaa palkansaaja, joten mahdollinen pankkiyhteyden muutos ei vaikuta arkistoon.
”Palkansaajat ovat erityisen tyytyväisiä Netpostin arkistointimahdollisuuteen. Sähköiset palkkalaskelmat säilyvät Netpostissa ilmaiseksi seitsemän vuotta, joten esimerkiksi vuosiansion tarkistaminen veroilmoitusta tai eläkelaskelmaa varten käy nopeasti”, kertoo Tommi Björklund.

Netposti on Itellan asiakkailleen tarjoama oikea postilaatikko netissä, johon voi vastaanottaa asiapostia, kuten laskuja, palkkalaskelmia ja viranomaiskirjeitä.
...........................................................................................................................................................................
Netposti on kuluttajien turvallinen sähköinen asiointipalvelu. Netposti sisältää postilaatikon, arkiston, tuhansia sähköisiä asiointilomakkeita sekä näköislehtiä eri kustantajilta. Lähettäjäyrityksiä palvelussa on tällä hetkellä noin 10 000. Kuluttajia palvelussa vastaanottajina on yli 450 000. Vuonna 2012 kuluttajat vastaanottivat palvelun kautta 12 miljoonaa sähköistä kirjettä. Netpostiin voi tutustua tarkemmin osoitteesta www.netposti.fi.