Itella uusii tietohallintonsa toimintamallin

10.04.2013

Itella uudistaa tietohallintonsa (ICT) toimintamallin ja on allekirjoittanut IBM:n kanssa laajan kumppanuussopimuksen. Osana tätä sopimusta Itella ulkoistaa ICT-toimintojaan IBM:lle. Yhteensä 123 työntekijää seitsemässä maassa siirtyy IBM:lle vanhoina työntekijöinä.

Ulkoistaminen koskee tietohallinnon sovellustukea ja -ylläpitoa, konesalipalveluita ja siihen liittyvää palvelinhallintaa, käyttö- ja infrapalveluita sekä osaa sovellus- ja järjestelmäkehityksestä. Siirtyvät työntekijät aloittavat työt IBM:llä 1. kesäkuuta 2013. Yhteensä 123 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa siirtyy IBM:n palvelukseen.

- ICT-uudistus on tärkeä osa Itellan transformaatiota. Toimintaympäristömme on murroksessa, ja uusi toimintamalli auttaa meitä menestymään muuttuvassa tilanteessa. Ratkaisun myötä voimme keskittyä entistä enemmän omaan ydinliiketoimintaamme. Olemme valinneet meille parhaan kumppanin. IBM on kansainvälisesti yksi maailman johtavia ICT-palveluiden tarjoajia, joka pystyy tukemaan meitä muutoksen toimeenpanossa, sanoo Itellan toimitusjohtaja Heikki Malinen.

- Alkavan yhteistyön myötä olemme mukana rakentamassa perustaa, jonka päälle Itella voi kehittää uutta liiketoimintaa. Muutos, jota haetaan, on uusien asioiden tekeminen nopeammin ja paremmin, teknologiaa entistäkin älykkäämmin hyödyntäen. Otamme alkavan yhteistyön luottamuksenosoituksena, ja olemme ilolla mukana muutoksessa, jolla Itella viitoittaa tietä kohti uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sanoo IBM Suomen toimitusjohtaja Tuomo Haukkovaara.

- ICT-uudistuksen myötä pystymme siirtymään joustavaan, Itellan muuttuvia liiketoimintatarpeita tukevaan ICT-palvelumalliin, nostamaan automaatioastetta sekä ottamaan käyttöön vakioidut toimintamallit hyödyntäen IBM:n maailmanluokan osaamista. Kumppanuuden myötä pystymme tehostamaan omaa toimintaamme sekä alentamaan kustannuksiamme, ensiluokkaisista palveluista tinkimättä, sanoo Itella Viestinvälityksen johtaja Jukka Rosenberg.

Muutos on osa Itellan toiminnantehostamisohjelmaa. Aiheeseen liittyvät tiedotteet:

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Heikki Malinen ja Jukka Rosenberg
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 8.30 - 16.30)

IBM, Viestintä
Pia Posio, External relations manager, puh. 09 459 5900, ibmficom@fi.ibm.com

 

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, logistiikan ja taloushallinnon aloilla Euroopassa ja Venäjällä. Vuoden 2012 liikevaihto oli 1 947 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 27 500. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi.

Lisätietoja IBM:stä (NYSE: IBM): www.ibm.com/fi