Itella Termo kuljettaa kylmätuotteet suoraan tuottajilta asiakkaille

05.03.2013

Itella Termo on uusi kylmäkuljetuspalvelu, joka auttaa tuottajia ja asiakkaita tavoittamaan toisensa. Nyt pienetkin kylmäkuljetusta vaativat tuote-erät voi toimittaa asiakkaalle kustannustehokkaasti. Lyhyt toimitusketju ja nopea kuljetus takaavat tuotteiden säilymisen ensiluokkaisina. Itella Termo mahdollistaa ruuan valtakunnallisen myynnin suoraan tiloilta asiakkaille.

Termo palvelee tuottajien lisäksi asiakkaita, jotka tahtovat ostaa esimerkiksi luomutuotteita suoraan tuottajilta. Kun toimitusketju on lyhyt, tuotteiden alkuperä pysyy kirkkaana. Muun muassa meijeri- ja leipomotuotteet, lihajalosteet ja luonnontuotteet kuljetetaan asiakkaille, joita voivat olla niin ravintolat, kaupat, ruokapiirit kuin yksityishenkilöt. Välimatka ei ole enää este erikoisempienkaan kylmäsäilytystä vaativien tuotteiden tilaamiselle.

Itellan ja MTK:n sopimus tuo etuja jäsenille

Itella ja MTK allekirjoittivat yhteistyösopimuksen 4. maaliskuuta. Itella Termo on MTK:n jäsenille vastaus tuotteiden kuljettamisen ongelmiin. Suomessa toimii noin 500 elintarvikkeiden jatkojalostusta harjoittavaa maatalousyrittäjää. Lisäksi maaseutuyrittäjissä on esimerkiksi matkailuyrittäjiä, jotka valmistavat pienimuotoisesti elintarvikkeita.

– Näen Termon mahdollisuutena maaseutuyrittäjille, joiden asiakkaat ovat kaukana elintarvikkeen valmistuspaikasta. Itellan jakeluratkaisun myötä logistinen ongelma poistuu, ja jäsenemme löytävät toivottavasti laajemman asiakaskunnan tuotteilleen, MTK:n järjestöjohtaja Matti Voutilainen sanoo.

Monet maaseutuyrittäjät kuljettavat pieniä tuote-eriä omalla ajallaan asiakkailleen, mikä sitoo aikaa ja resursseja. Saatavuuden parantaminen on ajankohtaista, sillä kiinnostus lähiruokaan, luomutuotteisiin ja erikoisempiin herkkuihin kasvaa. Kuluttajat toivovat yksilöllisiä tuotteita niin kauppojen valikoimiin kuin ravintoloiden listoille.  

– Toivomme MTK:n jäsenten tutustumisedun houkuttelevan kokeilemaan Termo-kuljetuspalvelua. Tavoitteemme on kasvattaa tuottajien markkinoita. Termo-kuljetus toteutetaan mahdollisimman ekologisesti, se ei vaadi lämpösäädeltyä kuljetuskalustoa, joten voimme hyödyntää olemassa olevaa kuljetusjärjestelmäämme, kertoo Juha Tiittanen Itellan Verkkokauppa- ja pakettipalveluista.

Lisätietoja palvelusta:
www.itella.fi/termo
www.mtk.fi

Lisätietoja:
Itella Posti Oy
Juha Tiittanen, liiketoimintajohtaja
puh. 050 571 9570
etunimi.sukunimi@itella.com

 

Kuljetuksia varten ei tarvita erillisiä kylmäkuljetusajoneuvoja. Kuljetettavien elintarvikkeiden
lämpötiloja seurataan viiden minuutin välein laatikossa olevien sensorien avulla.