Itella Termo -kylmäkuljetuksella pientuottaja tavoittaa kuluttaja-asiakkaat

17.04.2013

Itella Termo on kylmäkuljetuspalvelu, joka auttaa tuottajia ja asiakkaita tavoittamaan toisensa. Pienetkin kylmäkuljetusta vaativat tuote-erät voi toimittaa perille nopeasti, lyhyellä toimitusketjulla hyödyntäen Itellan olemassa olevaa jakeluverkostoa. Termolla on mahdollista lähettää tuotteita myös kotiin - palvelu mahdollistaa kuluttajille luomutuotteiden ja muiden elintarvikkeiden tilaamiseen suoraan tuottajalta.
 
Kun toimitusketju on lyhyt, tuotteiden alkuperä pysyy kirkkaana. Muun muassa meijeri- ja leipomotuotteet, lihajalosteet ja luonnontuotteet kulkevat Termon avulla asiakkaille, joita voivat olla ravintoloiden ja kauppojen lisäksi nyt myös yksityishenkilöt ja ruokapiirit. Välimatka ei ole enää este kotimaisten, kylmäsäilytystä vaativien tuotteiden saatavuudelle.

Pihvilihaa suoraan tilalta kotiin

Itella Termo mahdollistaa ruuan valtakunnallisen myynnin suoraan tiloilta. Saatavuuden parantaminen on ajankohtaista, sillä kiinnostus lähiruokaan, luomutuotteisiin ja erikoisempiin herkkuihin kasvaa. Yksi Termon käytön aloittanut yritys on pohjalainen, kolmen pientilan yritys Laidun Hereford.

– Itellan ratkaisu on mullistanut liiketoimintamme. Aiemmin pientuottajat ovat voineet vain haaveilla kuluttaja-asiakkaista kauempana. Termo-kuljetusten avulla asiakkaat voivat tilata meiltä tuoretta lihaa kuluttajapakkauksissa asuivatpa he sitten naapuripitäjässä tai toisella puolella Suomea. Kaikki välikädet jäävät pois, Niko Kurumaa Laidun Herefordista kertoo.


MTK:n jäsenissä on arviolta 500 maatalousyrittäjää, jotka harjoittavat elintarvikkeiden jatkojalostusta. Lisäksi maaseutuyrittäjissä on esimerkiksi matkailuyrittäjiä, jotka valmistavat pienimuotoisesti elintarvikkeita.
 
Termo-kuljetuksessa käytetään Itellan olemassa olevaa jakeluverkostoa

Termo-kuljetus toteutetaan mahdollisimman ekologisesti. Kuljetuksessa hyödynnetään Itellan olemassa olevaa jakeluverkostoa. Termo-kuljetus ei vaadi lämpösäädeltyjä ajoneuvoja, vaan tuotteet kuljetetaan tarkoitukseen kehitetyissä kylmäkuljetuslaatikoissa. Ne on varustettu kuljetuslämpötilan taltioivilla sensoreilla, jotka mittaavat kuljetuksen aikana lämpötilaa 5 minuutin välein. Termo-kuljetus soveltuu esimerkiksi tuoreelle lihalle, lihajalosteille, maitotaloustuotteille ja leivonnaisille.

Lisätietoja tiedotusvälineille: Mediadesk, puh. 020 452 3366