Itella täsmentää taloudellisia tavoitteitaan ja käynnistää toiminnantehostamisohjelman

10.04.2013

Itellan toimintaympäristö on murroksessa. Sähköinen korvautuvuus kiihtyy edelleen, kilpailu on kiristynyt ja talouden kasvu hidastunut. Samalla verkkokauppa ja siihen liittyvät pakettimäärät kasvavat voimakkaasti ja edellyttävät investointeja uuteen teknologiaan ja laitekantaan. Itellaa koskeva yleispalveluvelvoite asettaa reunaehtoja postipalvelujen tuottamiselle Suomessa.

Itellan taloudellista suorituskykyä pitää parantaa, jotta yritys voi tehdä kilpailukyvyn ylläpitoon tarvittavia investointeja ja rahoittaa yleispalveluvelvoitteen mukaiset toiminnot. Huomioiden nämä tarpeet, toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden taloudelliset edellytykset, Itellan hallitus on täsmentänyt Itella-konsernin pitkän tähtäimen tavoitteita vuosille 2013 - 2017.

Taloudellisten tavoitteiden pääpaino siirtyy kasvusta kannattavuuden parantamiseen ja konsernin vakavaraisuuden vahvistamiseen. Itellan tavoitteena on, että

Lisäksi tavoitteena on ylläpitää sellaista taloudellista asemaa, joka mahdollistaa rahoitusmarkkinoilla ns. investment grade -luottoluokitukseen.

Itella käynnisti vuonna 2011 tehostamis- ja säästöohjelman. Ohjelman tuloksena on puolentoista vuoden aikana saavutettu arviolta 53 miljoonan euron säästöt. Itellan tulos ei kuitenkaan ole toimenpiteistä huolimatta tavoitellulla tasolla, joten kilpailukyvyn ja kannattavuuden varmentamiseksi Itella käynnistää uuden tehostamisohjelman kattamaan vuodet 2013 - 2014.  Päivitetyn ohjelman tavoitteena on 100 miljoonan euron kulusäästöt.

Pitkän tähtäimen tavoitteisiin liittyen Itella (linkit tiedotteisiin)


Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 8.30 - 16.30)

Itella-konserni tarjoaa ratkaisuja tieto- ja tuotevirtojen hallintaan. Itella toimii viestinvälityksen, logistiikan ja taloushallinnon aloilla Euroopassa ja Venäjällä. Vuoden 2012 liikevaihto oli 1 947 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on noin 27 500. Konserni palvelee yritysasiakkaitaan Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä. Lisätietoja osoitteessa www.itella.fi.