Itella Posti yhtenäistää Poste restante -palvelun kansainvälisen toimintatavan mukaiseksi

08.03.2013

Itella Posti yhtenäistää Poste restante -palvelussa noudatettavat periaatteet huhtikuun alussa kansainvälisen toimintatavan mukaiseksi.

Poste restante -osoitteella lähetetyssä postilähetyksessä vaaditaan 1.4.2013 lähtien vastaanottajan oikea nimitieto. Lähetyksessä ei voi käyttää nimimerkkiä, nimikirjaimia, kuvitteellista nimeä, koodia tai muuta vastaavaa merkintää, vaan nimi- ja osoitetietoihin merkitään vastaanottajan täydellinen etu- ja sukunimi sekä osoitteeksi POSTE RESTANTE, postinumero ja postitoimipaikka.

Lähetystä noudettaessa vastaanottaja todistaa henkilöllisyytensä voimassa olevalla henkilöllisyystodistuksella. Jos lähetykseen ei ole merkitty vastaanottajan oikeaa nimitietoa, se palautetaan lähettäjälle.

Mikäli lähetys on kuitenkin osoitettu yritykselle tai yhteisölle, tulee lähetyksen noutajan todistaa nimenkirjoitusoikeutensa ja henkilöllisyytensä kuten yritykselle tai yhteisölle osoitetun kuitattavan lähetyksen luovutuksessa.

Poste restante on kansainvälisesti tunnettu palvelu eri maiden posteissa, missä yksityiset henkilöt voivat tilapäisesti vastaanottaa postia Poste restante -osoitteeseen, esimerkiksi matkan aikana.