Itella Posti Oy ja JM Tieto Oy yhteistyöhön BtoB-markkinoinnissa

01.02.2013

Itella tarjoaa jatkossa markkinoiden monipuolisimmat ja kattavimmat yritystiedot

JM Tieto Oy ja Itella Posti Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen BtoB-markkinointipalveluiden tuottamisesta asiakkailleen. JM Tiedon Päättäjät ja Vaikuttajat -tietokanta tulee Itellalle jälleenmyyntiin Väestötietojärjestelmän ja Ajoneuvotietojen rinnalle. Samalla on sovittu, että JM Tieto tuottaa Itella Postin asiakkaille asiantuntijapalvelut BtoB-rekisterien päivityksiin ja ylläpitoratkaisuihin osana Itella Postin palvelukokonaisuutta.

JM Tieto Oy on ylläpitänyt vuodesta 1996 lähtien Päättäjät ja Vaikuttajat -tietokantaa. Rekisteri kattaa kaikki Suomessa toimivat yli 540 000 yritystä ja yhteisöä taustatietoineen sekä näiden yli 630 000 vastuupäättäjää. Yli viiden työntekijän yrityksissä ja julkisella sektorilla rekisterin henkilöt perustuvat JM Tiedon selvittämiin operatiivisiin tai hankinnallisiin vastuualueisiin, joten rekisteri täyttää sähköisen viestinnän tietosuojalain vaatimukset sähköisessä markkinoinnissa ns. asemavaltuutuksista. Rekisterin ajantasaisuus on myös dokumentoitu, sillä jokaisen organisaatio- ja päättäjätiedon kohdalla on tarkistuspäivämäärä.

Itella Postin yhteistyö JM Tiedon kanssa alkoi kaksi vuotta sitten, mutta keskeytyi Itella Postin liiketoiminnan uudelleenjärjestelyjen vuoksi. Asiakkaat osoittivat kuitenkin runsasta kiinnostusta BtoB-markkinointipalveluita kohtaan. Itella Postin Markkinointipalvelut-yksikkö on päättänyt jatkaa palvelun tarjoamista hieman uudistetulla toimintamallilla. Jatkossa asiakas saa Itella Postista kattavat palvelut sekä BtoC- että BtoB-markkinointiin.

- Uusi käynnistäminen oli nyt nopeaa, koska yhteinen tahtotila oli entisestään vahvistunut ja monet asiat olivat jo valmiiksi suunniteltuna. Vaikuttaa myös vahvasti siltä, että Itellassa on tällä hetkellä positiivinen tekemisen meininki, joka varmasti tulee näkymään myös asiakkaisiin päin, toteaa JM Tieto Oy:n toimitusjohtaja Marko Viljanen.

- On hienoa, että voimme syventää yhteistyötä JM Tiedon kanssa entisestään. JM Tieto oli meille itsestään selvä kumppanivalinta, sillä sen kattavat ja laadukkaat BtoB-palvelut täydentävät sopivalla tavalla palveluvalikoimaamme. Olemme pitkään olleet vahvoja kuluttajille suunnatuissa asiakkuusmarkkinoinnin palveluissa ja nyt pystymme tarjoamaan asiakkaillemme myös markkinoiden parhaat BtoB-markkinoinnin ratkaisut, kertoo Itella Postin liiketoimintajohtaja Leena Poutanen.

Lisätietoja medialle:

Liiketoimintajohtaja Leena Poutanen, Itella Posti Oy, puh. 040 570 8298, etunimi.sukunimi@itella.com

Toimitusjohtaja Marko Viljanen, JM Tieto Oy, puh. 041 534 0051, etunimi.sukunimi@jmtieto.fi


Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista kaikkialla Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, Netpostista sekä Postin myymälöistä ja myyntipisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jonka liikevaihto vuonna 2011 oli 1 152 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 17 900. Itella Viestinvälitys on osa Itella-konsernia. www.itella.fi

JM Tieto Oy tuottaa innovatiivisia asiakashankinnan ja –hallinnan ratkaisuja BtoB-yrityksille. JM Tieto Oy työllistää 30 markkinoinnin, myynnin ja asiakashallinnan asiantuntijaa Vantaalla, Tampereella ja Lahdessa. Yrityksen tärkeimmät asiakasryhmät ovat teollisuus, tukkukauppa sekä IT- ja asiantuntijapalvelut. Yhtiön liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa ja luottoluokitus AAA. Yhtiö kuuluu myös Kauppalehden listaamiin menestyjäyrityksiin. www.jmtieto.fi