Itella palkkaa joulusesonkiin 3 300 kausiapulaista

31.10.2013

Itella varautuu jouluruuhkaan työllistämällä 3 300 kausiapulaista eri puolilla maata. Huolimatta kirjepostin jatkuvasti vähenevästä määrästä, suomalaiset ovat edelleen yksi ahkerimmista joulutervehdysten lähettäjistä Euroopassa. Verkkokauppa kasvattaa erityisesti joulun alla pakettien määrää.

Itellan palkkaamien kausiapulaisten määrä on lähes sama kuin viime vuonna, jolloin kausiapulaisia otettiin verkkokaupan kasvun myötä 400 enemmän kuin aikaisempina vuosina. Eniten lisätyövoimaa tarvitaan joulutervehdysten ja pakettien lajitteluun sekä postinjakeluun.

Kausiapulaiset aloittavat työskentelyn pääsääntöisesti joulukuun puoliväliin mennessä. Joulun ruuhkahuippu ajoittuu parille joulunalusviikolle, jolloin joulutervehdysten viimeiset lähetyspäivät ovat käsillä ja postin määrä suurimmillaan. Lajittelussa useimmat kausiapulaiset päättävät työnsä jouluna ja jakelussa vuoden vaihteessa. 

- Suuri osa jouluapulaisista on opiskelijoita, joista monet tulevat meille vuodesta toiseen. On myös ilahduttavaa, että pystymme tarjoamaan sadoille nuorille heidän elämänsä ensimmäisen työpaikan, sanoo henkilöstöjohtaja Tarja Kaipio.

Itellan 3 300 joulutyöpaikasta on täytetty tähän mennessä hieman yli puolet. Avoimia työpaikkoja voi selata ja niihin hakea osoitteessa www.itella.fi/rekrytointi. Tehtäviin vaaditaan yleisesti 18 vuoden ikää, mutta tästä on myös poikkeuksia. Ikävaatimukset ja hakuajat kannattaa tarkistaa kustakin työpaikkailmoituksesta erikseen.

Viime vuonna Itellan joulutyö kiinnosti noin 6 000 hakijaa, joista työpaikan sai yli puolet.

Joulu on Itellassa vuoden kiireisintä aikaa - suomalaiset postittavat noin 40 miljoonaa joulutervehdystä, tilaavat paljon tavaraa verkkokaupoista ja lähettävät paketteja sekä ulkomaille että kotimaahan.

Monipuolinen palvelupisteverkosto lisää asiakkaan valinnanvaraa

Postin asiakkailla on valittavanaan jouluasiointiin entistä monipuolisempi ja kattavampi Postin palvelupisteverkosto.

Joulun verkkokauppaostokset kannattaa tilata hyvissä ajoin. Lähipostille vaihtoehtoiset Postin palvelupisteet tuovat kuluttajalle valinnanvaraa, ja niitä voi hyödyntää myös verkkokauppaostosten noutamisessa. Jollekin on helpointa noutaa verkkokauppaostokset työpaikan vierestä ja toiselle saada ne pakettiautomaattiin ruokakauppaan. Tämä onnistuu, kun ottaa käyttöön Postin maksuttoman paketinohjauspalvelun www.posti.fi/ohjaus. Paketinohjauspalvelu ohjaa valtaosan Postin jakeluverkkoon tulevista verkkokauppalähetyksistä, joihin on liitetty vastaanottajan matkapuhelinnumero.

Joulun alla myös Postin myymälöiden aukioloaikaa on pidennetty. Postin omat myymälät ovat avoinna ennen joulua 9.12. alkaen arkisin kello 20 asti sekä kolmena lauantaina 7.12., 14.12. ja 21.12. kello 10-16 ja kolmena sunnuntaina 8.12., 15.12. ja 22.12. kello 12-16.

Postikohtaiset aukiolo- ja sijaintitiedot löytyvät osoitteesta www.posti.fi/postit.

Joulun tärkeät postitusaikataulut ja muut jouluun liittyvät asiat osoitteessa www.posti.fi/joulu.

Toimittajien yhteydenotot: Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 ma-pe klo 9.00-16.30.

Kuvia tiedotusvälineiden käyttöön

Itella on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta 11 maassa. Liikevaihtomme 2012 oli 1 947 miljoonaa euroa. Palvelemme yritysasiakkaitamme Itella-nimellä ja kuluttajia Suomessa Posti-nimellä noin 27 500 ammattilaisen voimin. www.itella.fi