Itella Logistiikan uusi logistiikkakeskus hoitaa Rautakeskon varastotoiminnot Suomessa

02.01.2013

Itellan Pennalan logistiikkakeskuksen uudet C- ja D-osat ovat valmiit ja Rautakeskon Suomen logistiikkapalveluiden hoitamiseen varataan 45 000 neliömetriä. Kesäkuun alkuun mennessä valmistuvat loputkin uudet osat, jolloin Orimattilan Pennalan alueella Itella Logistiikan asiakkaille tarjotaan kaikkiaan yli 100 000 neliön varastotilat. Uusi logistiikkakeskus työllistää kokonaan valmistuttuaan 200–300 ammattilaista.

Uusien varasto-osien avajaispäivä on 2. tammikuuta, jolloin Rautakesko keskittää valmistuneisiin C- ja D-osiin Rautakeskon varastotoiminnot useasta eri varastoyksiköstä pääkaupunkiseudulta.

− Pennala on hyvä esimerkki siitä, mitä toimiva kumppanuus ja yhteinen tahtotila saavat aikaan. Parhaat käytännöt ja toimivat ratkaisut löydetään yhteistyössä. Tavoitteet Pennalan suhteen ovat korkealla, sillä tehostamme tilanhallintaa ja logistisia toimintoja jatkossakin. Olemme tyytyväisiä Pennalan valmistumiseen aikataulussa ja luotamme siihen, että myös tuleva toiminta ja ratkaisut tukevat tavoitteitamme, Rautakeskon logistiikkajohtaja Olli Salmivaara toteaa.

Rautakeskon mukaan tärkeintä on varastotoimintojen keskittäminen yhteen paikkaan, jolloin varastotuotanto on tehokasta ja parantaa kilpailukykyä. Sopimus kattaa Rautakeskon tavaroiden kuljetukset varastoista K-rauta-, Rautia-, K-maatalous- ja K-asiakassopimuskauppoihin. Huomiota kiinnitetään myös ympäristöystävällisyyteen.

− Pennalan keskeinen sijainti jakeluverkostossamme alentaa myös jakelun hiilijalanjälkeä, Salmivaara sanoo.

Pennalan uudet tilat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet vaativimpienkin tuotteiden ja tavaroiden varastoimiseen sekä niiden käsittelyyn. Asiakkaiden materiaalivirtoja tehostetaan esimerkiksi puheohjatulla keräilyjärjestelmällä ja automaattitrukeilla. Logistiikkakeskuksen toteutuksessa on otettu huomioon myös energia- ja ympäristöasiat. Tiloissa on käytössä ympäristöystävällistä tekniikkaa, esimerkkinä maalämpöä ja kaasua hyödyntävä hybridilämmitysjärjestelmä sekä energiaa säästävät normaalia tiiviimmät ulkoseinäpaneelit. Ulkotiloissa on hyödynnetty myös vähäenergisiä LED-valaisimia.

− Pennalan suunnittelussa olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Keskon kanssa. Tuloksena on ekologinen ratkaisu Suomen logististen tavaravirtojen painopisteessä. Varastopalveluiden lisäksi tuotamme Pennalassa asiakkaillemme lisäarvopalveluita kuten tuotteiden kokoamista, tarroitusta ja uudelleen pakkausta. Keväällä valmistuu B-osa, jossa voidaan myös turvallisesti varastoida ja käsitellä vaarallisiksi aineiksi luokiteltuja tuotteita, Itella Logistiikan johtaja Jukka Pyykkö kertoo.

Uuden logistiikkakeskuksen omistaja ja rakennuttaja on Itella Real Estate Oy ja käyttäjä Itella Logistics Oy.

Pennala 2 Logistiikkakeskus lyhyesti

Lisätietoja medialle
Itella Logistiikka, johtaja Jukka Pyykkö, puh. 0500 463 633
Rautakesko, logistiikkajohtaja Olli Salmivaara, puh. 050 306 4130
 
Itella Logistiikka
Itella Logistiikka tukee ja kehittää asiakasyritystensä liiketoimintaa tarjoamalla palvelulogistiikan ratkaisuja maantiekuljetuksiin, meri- ja lentorahtiin sekä varastointiin ja sopimuslogistiikkaan. Logistiikkaprosessi kattaa koko toimitusketjun tai määritellyn osa-alueen. Itella Logistiikka toimii Pohjoismaissa, Venäjällä ja Baltiassa. Globaalit logistiikkapalvelut hoidetaan kumppaneiden kanssa. Itella-konserniin kuuluvan Itella Logistiikka työllistää yli 7000 ammattilaista, vuoden 2011 liikevaihto oli 732 miljoonaa euroa. Lisätietoa: www.itella.fi/logistiikka

Rautakesko
Rauta- ja sisustuskauppaa sekä maatalouskauppaa harjoittavan Rautakeskon vähittäiskauppaketjut ovat K-rauta, Rautia, Byggmakker, Senukai, OMA ja K-maatalous. Rautakesko johtaa ketjujaan, yhdistää niiden ostovoiman, järjestää tehokkaan logistiikan, hankkii kauppapaikat ja takaa kaupoille vahvan markkinointi- ja kehitystuen. Rautakesko toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.