Itella Logistiikan Kokkolan ja Vaasan kuljetusterminaalitoiminnot Itella Postille

03.10.2013

Itella Logistics Oy:n Kokkolan ja Vaasan kuljetusterminaalitoiminnot siirrettiin liikkeenluovutuksena Itella Posti Oy:lle 1.10.2013. Liikkeenluovutuksen jälkeen alueen tuotannollista toimintaa voidaan ohjata yhtenä kokonaisuutena.

Itella Posti suunnittelee postin lajittelu-, jakelu- ja kuljetustoimintojen yhdistämistä samaan hallinnolliseen organisaatioon Pohjanmaan Kokkolan ja Vaasan yksiköissä. Toiminnot sijaitsevat jo ennestään pääosin samoissa kiinteistöissä, Kokkolassa Terminaalikadulla ja Vaasassa Meijerinkadulla.

Itella Posti Oy:n palvelutuotannossa Pohjanmaalla käynnistetään 10.10.2013 yhteistoimintaneuvottelut, joissa suunnitellaan hallintotoimintojen uudelleenjärjestämistä Kokkolan ja Vaasan yksiköissä. Muutoksen perusteena on päällekkäisten toimintojen karsiminen.

Yt-neuvottelujen piirissä on yksiköiden 31 toimihenkilöä Kokkolassa ja Vaasassa. Arvioitu vähentämistarve on enintään 10 toimihenkilöä. Neuvottelut eivät koske postityöntekijöitä lajittelussa, jakelussa eikä kuljetuksessa. Itella työllistää Kokkolassa ja Vaasassa yhteensä noin 470 henkilöä.


Lisätietoja:
Itella Posti Oy, aluepäällikkö Reijo Uusihauta, puh. 0400 967 773
Itellan MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe 9-16.30)

Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista kaikkialla Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, Netpostista sekä Postin myymälöistä ja myyntipisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jonka liikevaihto vuonna 2012 oli 1 168 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 17 800. Itella Viestinvälitys on osa Itella-konsernia. www.itella.fi