Itella Informaatio muuttaa nimensä OpusCapitaksi

30.10.2013

Itella-konserniin kuuluva Itella Informaatio muuttaa nimensä ja jatkaa vahvaa kasvustrategiaansa Pohjoismaiden ja Euroopan markkinoilla OpusCapita-nimellä 1.11.2013 alkaen. Itella Informaatio on johtavia toimijoita taloushallinnon ja kassavirran automatisointi- ja ulkoistamispalveluissa.

Muutos on osa Itellan uutta visiota ja strategiaa. Nyt tehtävät muutokset mahdollistavat entistä paremman menestymisen eriytyneillä kasvualueilla ja toiminnan kehittämisessä. Uusi OpusCapita keskittyy kasvuun ja markkina-aseman vahvistamiseen Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa, Itella puolestaan postin ja verkkokaupan palveluihin Suomessa sekä markkinajohtajuuden vahvistamiseen logistiikkapalvelujen tarjoajana erityisesti Suomessa ja Venäjällä. Uusi OpusCapita on jatkossakin osa Itella-konsernia.

- Yrityksissä mietitään jatkuvasti, kuinka toimintaa voidaan tehostaa. Me autamme asiakkaitamme luomaan tehokkaampaa ja laadukkaampaa liiketoimintaa. Tavoitteemme on tarjota ratkaisuja asiakkaan koko liiketoiminnan kehittämiseen taloushallinnon ja kassavirran automatisointi- ja ulkoistamispalvelujen kautta. Näin asiakkaamme voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa. Tämä on meidän markkinarakomme, sanoo Itella Information Oy:n toimitusjohtaja Heikki Länsisyrjä.

- Uusi nimi ja ilme auttavat meitä ja tarjontaamme tulemaan paremmin tunnetuiksi - sekä Suomessa että uusilla markkinoilla. Lisääntyneen liiketoiminnallisen itsenäisyyden myötä voimme hyödyntää kasvumahdollisuuksiamme yhä paremmin ja vahvistaa entisestään markkina-asemaamme taloushallinnon prosessiammattilaisena, Länsisyrjä jatkaa.

Itella Informaation palveluihin kuuluvat muun muassa taloushallinnon prosessien tehostaminen ja ulkoistamispalvelut sekä automatisointiratkaisut, joissa käytetään Itella Informaation omaa teknologiaa ja ohjelmisto-osaamista.

OpusCapita-nimi juontaa juurensa Itella Informaation omistamaan kassavirran automatisointiratkaisuja tarjoavaan tytäryhtiöön, jonka nimen Itella Informaatio -liiketoimintaryhmä ottaa käyttöön. OpusCapita-nimi tunnetaan hyvin ja se on arvostettu kohdemarkkinoillaan.

- Uusi nimi on täydellinen Itella Informaation muodonmuutokselle: Opus tarkoittaa taideteosta ja Capita pääomaa. Uusi nimemme heijastaa myös vahvemmin osaamistamme taloushallinnon prosessien tehostamisessa, Länsisyrjä päättää. 

Lisätietoja:

Heikki Malinen, toimitusjohtaja, Itella-konserni
Heikki Länsisyrjä, toimitusjohtaja, Itella Information Oy
Petri Karjalainen, Suomen maajohtaja, Itella Information Oy

Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 

OpusCapitan intohimona on taloushallinnon prosessien virtaviivaistaminen automatisointiratkaisuilla ja ulkoistamispalveluilla. Tehtävämme on auttaa yrityksiä tehokkaampaan ja laadukkaampaan liiketoimintaan. Meillä on yli 10 000 asiakasta Euroopassa, ja ratkaisujamme käytetään yli 50 maassa. Työllistämme yhdeksässä maassa noin 2 400 ammattilaista, jotka tekevät työtä täydellä sydämellä. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 270 miljoonaa euroa. Pääkonttorimme sijaitsee Espoossa. Olemme osa Itella-konsernia. 
www.opuscapita.com

Mediatiedotteet 30.10.2013:

Laskevat jakeluvolyymit heikensivät Itellan tulosta
Itella hakee kasvua verkkokaupasta ja Venäjältä
Itella Informaatio muuttaa nimensä OpusCapitaksi
OpusCapitan hallituksen jäsenet nimitetty