Espoo valitsi ateriakuljetuksiin Itellan

09.10.2013

Espoon hankintapäätöksen myötä Itella on pääkaupunkiseudun kolmen suurimman kunnan kumppani ateriakuljetuksissa. Itella hoitaa Espoon, Vantaan ja Helsingin ateriakuljetukset, jotka käsittävät ateriat kouluille ja päiväkodeille sekä kotihoidon ateriapalveluiden asiakkaille. Itellan kattava verkosto ja kalusto takaavat, että ateriat saadaan toimitettua nopeasti ja luotettavasti vastaanottajille.

Espoon kotihoidon ateriakuljetukset siirtyivät kokonaisuudessaan Itellalle keväällä 2013, ja nyt tehty sopimus kattaa myös ateriatoimitukset Espoon kaupungin toimipisteisiin, kuten kouluihin ja päiväkoteihin. Espoossa Itella kuljettaa 45 valmistuskeittiöstä aterioita 230 jakelupisteeseen ja lisäksi yli 300 kotihoidon ateriapalvelun asiakkaalle päivittäin.

– Itellan tarjoamat ateriakuljetukset räätälöidään tilaajan mukaan. Tilaaja määrittää vaatimukset kalustosta aikatauluun. Lämpimien kotiaterioiden jakaminen lyhyessä aikaikkunassa koteihin edellyttää logistiikan tarkkaa suunnittelua, Itellan Pakettipalveluiden tuotepäällikkö Jyri Westerholm kertoo.

– Ruoan kuljetuksissa arvostamme toimintavarmuutta ja sovittujen aikataulujen toteutumista, jotta voimme tarjota asiakkaillemme ruoan ajallaan. Siksi edellytämme palveluntuottajalta riittävää määrää sopivaa kuljetuskalustoa ja ammattitaitoisia kuljettajia sekä suunnitelmat kaluston rikkoontumisen tai kuljettajan sairastumisen varalta. Espoo Cateringissa aterioita valmistetaan isoimmissa koulu- ja laitoskeittiöissä. Niistä Itella käy hakemassa ruuat päivittäin ja toimittaa ne kahden tunnin sisällä pienempiin yksiköihin, kertoo Espoo Cateringin kehityspäällikkö Regina Ekroos.

Itella kuljettaa aterioita valtakunnallisesti noin 80 paikkakunnalla. Valtaosa Itellan hoitamista ateriakuljetuksista on julkisia hankintoja, ja sopimukset tehdään kuntien ruokapalveluiden kanssa.

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Itella MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma–pe klo 8.30–16.30)