Earth Hour pimentää Itellan kiinteistöjä neljännen kerran

21.03.2013

Itella osallistuu lauantaina 23. maaliskuuta neljännen kerran maailmanlaajuiseen ilmastotempaukseen. Valojen sammuttaminen Earth Hour -tunnin ajaksi kello 20.30 on symbolinen ele ilmaston puolesta.

Itellan pääkonttorin lisäksi mainosvalot pimenevät Itellan suurimmista toimitiloista pääkaupunkiseudulla; Helsingin pääpostitalosta, Logistiikkakeskuksesta sekä Helsingin postikeskuksesta.

Mahdollisuuksien mukaan sammutetaan niin sisä-, julkisivu- kuin ulkovalaistus. Valojen sammuttaminen ei kuitenkaan saa haitata normaalia työskentelyä tai vaarantaa yleistä turvallisuutta.

- Kiinnitämme sähkönkulutukseen huomiota osana hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Valaistus vie tutkimusten perusteella merkittävän osan sähkönkulutuksesta. Seuraavaksi eniten sähköä kuluttavat ilmanvaihto ja jäähdytys. Keskitymme energiatehokkuudessa valaistuksen ja LVI-tekniikan tehostamiseen ja kiinnitämme huomiota käyttäjien toimintatapoihin. Suomessa vuonna 2012 tehtyjen toimenpiteiden ansiosta kiinteistöjemme sähkönkulutus väheni yli kolme prosenttia. Kaikissa kiinteistöissä, joihin ostamme sähkön itse, käytämme uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua eli ns. vihreää sähköä, ympäristö- ja yritysvastuujohtaja Hanna Kaustia kertoo.

Itellan ympäristöohjelman keskeisenä tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen alentaminen -30 % vuoteen 2020 mennessä (vertailukohtana vuosi 2007; suhteessa liikevaihtoon). Tavoitteeseen päästään parantamalla energiatehokkuutta niin kiinteistöissä kuin ajoneuvoissakin ja ottamalla käyttöön uusiutuvaa energiaa.

Australiasta vuonna 2007 liikkeelle lähtenyt WWF:n Earth Hour -kampanja on parissa vuodessa valloittanut - ja pimentänyt - koko maailman. Vuonna 2012 tempaukseen osallistui 152 maata ja liki 6 500 kaupunkia.

Lisätietoja: Itellan ympäristöohjelmasta.  
WWF:n Earth Hour -kampanjasta: http://www.wwf.fi/earthhour/