Chameleon Code linkittää postimerkin digitaaliseen maailmaan

06.05.2013

Suomalainen luonto herää eloon verkossa

Itella Posti Oy ottaa tänään käyttöön ensimmäisenä Suomessa Chameleon Code -tunnuksen, joka linkittää painetun postimerkin uudella tavalla digitaaliseen maailmaan. Postimerkki ohjaa älypuhelimen tai tabletin käyttäjän suoraan verkkoon luontoelämyksen ääreen. 

Chameleon Code on lisätty Nuuksion kansallispuistoa esittävään postimerkkiin, joka tulee myyntiin tänään 6.5.2013. Älypuhelimella tai tabletilla tunnistettava koodi ohjaa käyttäjänsä noin minuutin mittaiseen videoon, joka esittelee näyttävästi suomalaista luontoa.

- Kameleonttikoodi on nimensä mukaisesti piilotettu kuvan sisään toisin kuin esimerkiksi QR-koodi. Silmälle näkymätön, painoväriin lisättävä tunniste soveltuu hyvin postimerkin kaltaiseen pieneen julkaisuun eikä häiritse millään lailla tuotteen ulkoasua, kertoo Itella Posti Oy:n kehitysjohtaja Markku Penttinen.

Asiakkaat haluavat Penttisen mukaan tuotteilta ja palveluita aiempaa enemmän vuorovaikutusta. - Mobiileilla laitteilla pääsee sujuvasti internetiin ja edelleen mihin hyvänsä multimediaan tai verkkosovellukseen. Postimerkkien kohdalla vain mielikuvitus on erilaisten hyötysovellusten rajana.

Hollantilaisen postimerkkipainon kehittämä palvelu toimii kaikilla Android- ja iPhone-puhelimilla ja tablettilaitteilla. Asiakkaat voivat ladata Chameleon eXplorer -sovelluksen maksutta App Storesta tai Google Playsta (aiemmin Android Market). Sovelluksen käyttäjän ei tarvitse muuta kuin asettaa puhelin 90 asteen kulmaan kuvaan nähden. Sisältö aukeaa automaattisesti ilman kameran laukaisua. Chameleon eXplorer sovelluksella voi lukea myös QR-koodeja.

Lisätietoja:

Itella Posti Oy

Itella Viestintä

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Näin kameleonttikoodi toimii

  1. Tunnistat koodin kameleonttia esittävästä tunnuksesta ja ohjetekstistä.
  2. Voit käyttää palvelua Android-  ja Apple-puhelimilla tai -tableteilla.
  3. Lataa ilmainen Chameleon eXplorer -sovellus App Storesta tai Google Playsta.
  4. Käynnistä sovellus ja aloita skannaus painamalla käynnistys-nappia.
  5. Keskitä kamera postimerkin kuvaan 90 asteen kulmassa.
  6. Nauti sisällöstä.

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:
www.posti.fi/ostoksille