Äänestä internetissä Euroopan kauneinta postimerkkiä

04.06.2013

PostEurop on julkistanut internetissä kilpailun, jossa haetaan vuoden 2013 kauneinta eurooppalaista postimerkkiä teemalla postiajoneuvo. Kaikki eurooppalaiset postioperaattorit ovat julkaisseet keväällä 2013 EUROPA-sarjaan kuuluvan postimerkin, joka esittelee kunkin maan postinkuljetukseen ja -jakeluun eri aikoina käytettyjä ajoneuvoja. Suomesta kilpailuun osallistuu postimerkki, johon on kuvattu vuosimallin 1933 Volvo-postiauto.

Suurelle yleisölle avoin äänestys järjestetään verkossa osoitteessa www.posteurop.org/europa2013. Sivustolla esitellään kaikki kilpailuun ilmoitetut postimerkit eri maista. Äänestysaikaa netissä on 31.8. saakka. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan postimerkkiaiheisia palkintoja. Voittajamerkit julkistetaan 18.9. Brysselissä PostEuropin 20-vuotisjuhlien yhteydessä.

Suomesta kilpailuun on ilmoitettu 6.5. julkaistu Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelema postimerkki, jossa kuvataan vuosimallin 1933 Volvo LV-70 -postiautoa ja sen edustalla seisovaa kahta kuljettajaa. Vanhan mustavalkovalokuvan sävyt on muokattu istumaan nelivärikuvaan. Volvolla kuljetettiin postilähetysten lisäksi myös matkustajia reitillä Suolahti-Reisjärvi-Haapalahti. 80-vuotiasta autovanhusta säilytetään nykyään Mobilia auto- ja tieliikennemuseossa.

- Päivittäisestä liikenteestä tutut postiajoneuvot ovat jokaisessa maassa omanlaisiaan. Ajoneuvoista tunnistaa selkeästi muun muassa eri maiden postioperaattorien tunnusvärit. Kannattaa käydä kilpailusivustolla katsomassa, miten hienoja merkkejä eri aikoina käytetyistä postiajoneuvoista on ilmoitettu kilpailuun mukaan. Samalla voi antaa äänensä tyylikkäälle suomalaiselle graafiselle suunnittelulle, kertoo Itella Posti Oy:n kehitysjohtaja Markku Penttinen, joka toimii PostEuropin Postimerkit ja keräily -työryhmän puheenjohtajana.

Eurooppalaisten postioperaattoreiden yhdistys PostEurop on julkaissut EUROPA-postimerkkejä jo vuodesta 1956 lähtien. Samalla teemalla julkaistavat postimerkit kertovat eri maiden yhteisistä eurooppalaisesta juurista, kulttuurista ja historiasta. Keräilijöiden keskuudessa suosituissa postimerkeissä otettiin käyttöön uusi EUROPA-logo vuonna 2011.  

Lisätietoja:

Itella Posti Oy

Itella Viestintä

PostEuropin kilpailusivusto 

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön 

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:
www.posti.fi/ostoksille