10-vuotias omakuvapostimerkki uudistuu

22.08.2013

Itella Posti Oy esitteli keväällä 2003 ensimmäisenä maailmassa innovatiivisen omakuvapostimerkki-sovelluksen, jonka avulla asiakkaat voivat suunnitella Postin internet-palvelussa postimerkkejä itse. Kymmenvuotisjuhlan kunniaksi omakuvapostimerkkien palvelukonsepti on nyt uudistettu. Tarjolla on mm. tekstitervehdyksiä, valmiita kuvavalikoimia ja alennuksia.

Heti lanseerausvaiheessaan laajaa maailmanlaajuista huomiota herättänyt suomalainen omakuvapostimerkki on ollut suosittu alusta asti. Tähän mennessä palvelussa on valmistettu noin 8 miljoonaa omakuvapostimerkkiä ja palveluun on ladattu lähes 100 000 erilaista kuvaa. Merkkejä on tehty runsaasti sekä yksityis- että yrityskäyttöön.

150 merkkiä tervehdyksille ja alennuksia isommille tilauksille

Omakuvapostimerkin uusiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa 150 merkin tervehdysteksti, jonka voi lisätä 10 postimerkin arkille. - Tervehdystekstiksi sopii vaikka päivänsankarin onnitteluteksti tai esimerkiksi yrityksen slogan, tuotepäällikkö Petri Pohjolainen Itella Posti Oy:stä esittelee.

Asiakkaat voivat suunnitella omakuvapostimerkkien kuva-aiheet itse. Omakuvapostimerkin tilauspalvelussa on tarjolla uutena ominaisuutena myös valmis kuvavalikoima, josta löytyy sopivia aiheita useisiin erilaisiin juhlamerkkeihin. Tarjolla olevaa valikoimaa kehitetään asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Uusissa omakuvamerkeissä on lisäksi ominaisuus, jota etenkin keräilypiirit arvostavat.

- Merkeissä on nyt vesiliukoinen liima aiemman pysyvän liiman sijaan. Vesiliukoisen liiman ansiosta postimerkkien keräilijöiden on helpompi liittää myös omakuvapostimerkkejä kokoelmiinsa, Pohjolainen toteaa.

Omakuvapostimerkki on tilattavissa sekä 1. että 2. luokan postimerkkeinä. Tilaukset voi maksaa verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla. Omakuvapostimerkeistä saa alennusta, jos tilaa kerralla vähintään kuusi samanlaista arkkia.

Aihe-ehdotuksia aiempaa helpommin läpi

Uusitun omakuvapostimerkin ansiosta myös Itella Posti Oy pystyy julkaisemaan virallisen postimerkkien julkaisuohjelman rinnalla yhä useampia aihe-ehdotuksia. Viimeksi Posti julkaisi omakuvamerkkinä nostalgisen Poliisiautot-postimerkkiarkin.

- Saamme vuosittain postimerkkien kuva-aiheiksi satoja toiveita ja ehdotuksia, joista on voitu huomioida aiemmin vain murto-osa. Jatkossa voimme toteuttaa hienoja ehdotuksia joustavammin, kertoo kehitysjohtaja Markku Penttinen Itella Posti Oy:stä. 

Uudistuneeseen omakuvapostimerkkiin voi tutustua osoitteessa:
Posti.fi/omakuvapostimerkki (kuluttajille)
Itella.fi/omakuvapostimerkki (yrityksille)

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:
www.posti.fi/ostoksille 

 

Vinkkejä  omakuvapostimerkin onnistuneen kuvan suunnitteluun

  • Omakuvapostimerkin kuvan tulee olla hyväntahtoinen ja luoda arvoa sekä postimerkille että kuvan kohteelle. 
  • Postimerkki ei ota kantaa puolesta tai vastaan. 
  • Muista kuvien käyttöoikeudet. 
  • Valitse selkeitä, huomiota herättäviä kuvia.
  • Rajaa tiukasti.
  • Kirjoita vähän ja helppolukuisella typografialla.
  • Paras lopputulos saavutetaan silloin, kun kuvan koko on joko 416x312 tai 832x624 pikseliä.
  • Kuvan tulee olla muodossa JPG tai JPEG ja suositeltava värimalli on sRGB.