Ystävänpäiväkortit postiin torstaina

07.02.2012

 Ystävänpäivää on vietetty Suomessa jo parinkymmenen vuoden ajan. Siinä missä amerikkalaisessa ystävänpäivässä painottuu romantiikka, suomalaisten tapa muistaa ystäviään on kaverillisempi.

- Ystävänpäivänä lähetetään paljon nostalgiaa henkiviä retrokortteja. Myös eläinaiheiset kortit ovat suosittuja, Itella Postin tuotepäällikkö Johanna Rouhe kertoo.

Persoonallinen, käsin kirjoitettu postikortti on viesti ystävyyden tärkeydestä ja sähköisen viestinnän aikakautena perinteinen kortti jää mieleen. Korttien lähettäminen on erityisen suosittua naisten ja hieman vanhempien ikäluokkien keskuudessa. Tänä vuonna ystävänpäiväkorttien viimeinen postituspäivä on torstai 9. helmikuuta.

Ystävänpäivää on perinteisesti kunnioitettu myös postimerkillä. Tämänvuotiset ystävänpäiväpostimerkit on suunnitellut kuvittaja Päivi Unenge. Kuuden 2. luokan merkin Sydän ystävälle -tarrapienoisarkin kuva-aiheissa vilahtelevat pikkutytöt, linnut, saippuakuplat, lemmikit ja sydämet.

Ystävänpäiväkortteja arvioidaan lähetettävän noin neljä miljoonaa kappaletta. Kaikkiaan suomalaiset lähettävät vuodessa noin 65 miljoonaa postikorttia, eniten jouluna.

Uusi palvelu kertoo ystävien yhteystiedot

Posti lanseerasi tammikuussa uuden verkkopalvelun, jonka avulla ystävien muistaminen on entistä vaivattomampaa. Muistajan osoitekirja -niminen maksuton palvelu pitää sisällään sähköisen osoitekirjan, johon käyttäjä voi tallentaa ystäviensä sekä sähköiset yhteystiedot että postiosoitteet ja saada ne halutessaan päivittymään. Palvelun avulla voi esimerkiksi lähettää ystävälle onnittelukortin suoraan netistä alennettuun hintaan ja osoitetiedot tulostuvat korttiin osoitekirjasta.

Muistajan osoitekirja on osa postin uutta Omat palvelut -kokonaisuutta. Kokonaisuus löytyy Posti.fi-etusivulta, ja sen alle asiakas voi kerätä tarvitsemansa postin sähköiset palvelut ja hallinnoida omia tietojaan.


Ystävänpäiväkorttien viimeinen postituspäivä on torstai 9. helmikuuta.