Uusia Postin pakettiautomaatteja avataan ympäri maata

06.09.2012

Itella avaa jälleen uusia Postin pakettiautomaatteja eri puolelle maata. Tällä hetkellä käytössä on jo 75 pakettiautomaattia ja syyskuussa otetaan käyttöön 25 uutta automaatti seuraavilla paikkakunnilla: pääkaupunkiseutu, Kouvola, Lahti, Loimaa, Tampere, Turku, Jämsä, Kauhajoki, Lohja, Nummela, Varkaus, Uusikaupunki, Forssa, Hämeenlinna, Riihimäki, Kemi, Mäntsälä ja Nurmijärvi.

Uudet automaatit ovat osa Postin kattavaa palvelupisteverkoston laajenemissuunnitelmaa. Postin noin tuhannen palvelupisteverkostoon kuuluu automaattien lisäksi täyden palvelun posteja, noutopisteitä, postimerkkien jälleenmyyntipisteitä ja kirjelaatikoita sekä yrityspalvelupisteitä, kotiinkuljetuspalveluita ja sähköinen postilaatikko Netposti. Asiakkaiden uudenlaisiin asiointitarpeisiin vastaavien palvelupisteiden määrää on suunniteltu lisättäväksi 1000:sta noin 500:lla vuoteen 2016 mennessä, jolloin Postin palvelupisteitä on yhteensä noin 1500.

-Laajan palvelupisteverkoston avulla palvelemme asiakkaitamme parhaiten ja lisäämme kuluttajien valinnanvaraa asiointipaikkansa suhteen. Haluamme tehdä pakettien vastaanottamisen kuluttajille mahdollisimman helpoksi ja sitä kautta tukea verkkokaupan kehitystä. Tätä kehitystä tukee myös alkukesästä käyttöön ottamamme Paketinohjaus-palvelu, jonka avulla asiakas voi ohjata verkkokaupasta tilaamansa paketit mihin tahansa postin palvelupisteeseen, kertoo liiketoimintajohtaja Tommi Sunikka Itella Postin Pakettipalveluista.

Pakettiautomaatit saavat kiitosta käyttäjiltä

Hieman yli vuoden toiminnassa olleet Postin pakettiautomaatit ovat saaneet kuluttajilta innostuneen vastaanoton. Automaattiverkosto kattaa koko maan ja käyttäjät kiittävät automaatteja etenkin nopeudesta ja helppokäyttöisyydestä.

Postin pakettiautomaatti toimii siten, että tilatessaan verkkokaupasta ostoksia, asiakas voi valita pakettinsa noutopaikaksi itselleen sopivimmin sijaitsevan pakettiautomaatin. Kun paketti on valmis noudettavaksi, saa asiakas matkapuhelimeensa lokerokoodin sisältävän tekstiviestin. Koodi näppäillään pakettiautomaatilla ja lähetyksen saa lokerosta sen avautuessa. Automaatilta voi myös lähettää paketin toiseen automaattiin Suomessa ja Viroon tai mihin tahansa Postiin Suomessa, sekä maksaa että palauttaa lähetyksiä.