Uusia Postin pakettiautomaatteja avataan joululiikenteen alla

13.11.2012

Itella avaa jälleen uusia Postin pakettiautomaatteja eri puolille maata. Tällä hetkellä käytössä on jo 100 pakettiautomaattia ja marras-joulukuun vaihteessa otetaan käyttöön yhteensä 31  uutta automaattia seuraavilla paikkakunnilla: pääkaupunkiseutu, Oulu, Turku, Naantali, Lieto, Tyrnävä, Rauma, Tampere, Lapua, Tornio, Kemi, Mäntsälä, Porvoo, Keuruu, Jyväskylä, Kotka, Imatra, Klaukkala, Tuusula, Kankaanpää.

Uudet automaatit ovat osa Postin kattavaa palvelupisteverkoston laajenemissuunnitelmaa. Postin palvelupisteverkostoon kuuluu automaattien lisäksi täyden palvelun posteja, noutopisteitä, postimerkkien jälleenmyyntipisteitä ja kirjelaatikoita sekä yrityspalvelupisteitä, kotiinkuljetuspalveluita ja sähköinen postilaatikko Netposti. Asiakkaiden uudenlaisiin asiointitarpeisiin vastaavien palvelupisteiden määrää on suunniteltu lisättäväksi nykyisestä 1100:sta noin 400:lla vuoteen 2016 mennessä, jolloin Postin palvelupisteitä on yhteensä noin 1500.

-Laaja palvelupisteverkosto lisää asiakkaan valinnanvaraa. Haluamme tehdä pakettien vastaanottamisen kuluttajille mahdollisimman helpoksi ja sitä kautta tukea verkkokaupan kehitystä. Tätä kehitystä tukee myös uusi Paketinohjaus-palvelumme, joka on saanut käyttäjiltä erinomaisen vastaanoton. Se on valtakunnallinen palvelu, jonka avulla asiakas voi ohjata verkkokaupasta tilaamansa paketit mihin tahansa postin palvelupisteeseen, kertoo liiketoimintajohtaja Tommi Sunikka Itella Postin Pakettipalveluista.

Pakettiautomaatit saavat kiitosta käyttäjiltä

Viime vuonna käyttöön otetut Postin pakettiautomaatit ovat nopeasti löytäneet asiakaskuntansa ja vakiinnuttaneet paikkansa pakettien vastaanottotapana. Itellan tuoreen tutkimuksen mukaan 90 % automaattien käyttäjistä pitää automaattia itselleen sopivimpana pakettien noutopaikkana ja 80 % on valmis suosittelemaan automaattia ystävilleen.

Pakettiautomaatit sijaitsevat eri puolilla maata ja niiden käyttäjäryhmät edustavat kaikenikäisiä suomalaisia. Eniten automaattia käyttävät pääkaupunkiseudulla asuvat 25-44 -vuotiaat ja naiset hieman miehiä enemmän. Automaatteja käytetään eniten pakettien vastaanottoon, neljä viidestä kuluttajasta oli vastaanottanut paketteja automaattiin, mutta myös lähettämiseen automaattia oli käyttänyt kaksi viidestä. Pakettien lähettäminen on erityisen suosittua yrittäjien ja kaupunkien ulkopuolella asuvien keskuudessa.

Pakettiautomaattien parhaiksi puoliksi käyttäjät nimeävät automaattien helppouden, nopeuden, jonottomuuden ja joustavat aukioloajat. Lähes kaikki käyttäjät (95 %)  painottavat sitä, että verkkokaupan ostoksille pitää voida valita itselleen sopivin noutotapa ja siksi verkkokauppojen toivotaankin tarjoavan automaattia toimitustapavaihtoehdoksi.

Kyselyn toteutti Itellan Business Intelligence -yksikkö lokakuussa ja siihen vastasi yhteensä 1001 automaattien käyttäjää. Vastaukset kerättiin jättämällä kutsu tutkimukseen 75 eri automaattiin ja itse vastaaminen tapahtui verkossa.