Uudet joulupostimerkit toimivat myös joulukoristeina

25.10.2012

Itella Posti Oy julkaisee maanantaina 5. marraskuuta joulupostimerkit, joiden kuva-aiheet ovat joulukuusi ja tallilyhty. Kuva-aiheet ovat perinteisiä, mutta postimerkkiarkkien suunnittelussa on uusia tuulia.

Joulukuusi-postimerkin kolmionmuotoinen arkki on jo itsessään näyttävä joulukoriste. 20 postimerkin arkki pysyy pystyssä taitoksen ansiosta ja on kuin pienoisjoulukuusi, jota voi pitää koristeena vaikka kirjoituspöydällä muistuttamassa joulutervehdyksien lähettämisestä. Joulutervehdystaksan mukaisen Joulukuusi-merkin maksuarvo on 0,60 euroa. Tällä merkillä varustettujen kotimaan joulutervehdysten viimeinen postituspäivä on torstaina 13. joulukuuta.

Tallilyhty-postimerkki henkii joulun rauhallista ja odottavaa tunnelmaa. 10 kappaleen arkeissa myytävän Tallilyhty-merkin maksuarvo on 1. luokka. Postimerkkiarkissa ovat mukana myös jouluiset Priority-tarrat, joita käytetään niin maailmalle matkaaviin joulutervehdyksiin kuin kotimaan ykkösluokan kortteihin ja kirjeisiin. 1. luokan merkillä varustetut kotimaan joulutervehdykset tulee postittaa viimeistään tiistaina 18. joulukuuta.

Vuoden 2012 joulupostimerkkien visuaalisesta ilmeestä vastaa turkulainen graafikko Nina Rintala, joka on suunnitellut aiemminkin postimerkkejä, muun muassa vuonna 2002 vuoden kauneimmaksi postimerkiksi valitun Kirkkoreki-joulupostimerkin. Vuonna 2008 Rintala suunnitteli Itellalle maailman ensimmäisen läpinäkyvän postimerkin Pakkasyö.

Lisätietoja:

Itella Posti Oy

sähköposti: etunimi.sukunimi@posti.fi

Itella Viestintä

sähköposti: etunimi.sukunimi@itella.com

 
Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tekniset tiedot 5.11.2012 ilmestyvistä suomalaisista joulupostimerkeistä (PDF)