Smartpost-pakettiautomaatit tulevat K-citymarketeihin

30.03.2012

Kesko ja Itella ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä kaikkiin nykyisiin ja tuleviin K-citymarketeihin asennetaan Smartpost-pakettiautomaatit vuoden 2013 loppuun mennessä. Yhteistyö tukee verkkokaupan kehitystä ja helpottaa asiakkaiden päivittäistä asiointia.

Smartpost-pakettiautomaatti on uusi tapa lähettää ja vastaanottaa paketteja siellä, missä asiakkaat liikkuvat. Asiakas voi tilata esimerkiksi verkko-ostoksensa haluamaansa noutopaikkaan ja noutaa paketin kätevästi automaatista päivittäisasiointinsa lomassa. Smartpost-automaatit asennetaan K-citymarketeihin ensi vuoden loppuun mennessä. Suomessa on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan 75 K-citymarketia.

- Yhteistyösopimuksen myötä Smartpost-pakettiautomaatit kattavat koko maan. Pakettien noutaminen K-citymarketeista on helppoa ja edullista. Smartpost tarjoaa myös kaikille K-ryhmän verkkokaupoille asiakaslähtöisen ja kustannustehokkaan toimitusratkaisun, toteaa Anttila Oy:n ja K-citymarket Oy:n toimitusjohtaja Ari Akseli.

- Haluamme tehdä pakettien vastaanottamisen kuluttajille mahdollisimman helpoksi ja sitä kautta tukea verkkokaupan kehitystä. Yhteistyön kautta hyödynnämme noutopisteverkostoamme entistä monipuolisemmin ja tuomme pakettiautomaatit yhä useamman kuluttajan ulottuville, kertoo Itella Postin Pakettipalveluiden johtaja Aku Happo.

Näin Smartpost toimii

Smartpost-automaatti toimii siten, että tilatessaan verkkokaupasta ostoksia, asiakas voi valita pakettinsa noutopaikaksi itselleen sopivimmin sijaitsevan pakettiautomaatin. Kun paketti on valmis noudettavaksi, saa asiakas matkapuhelimeensa lokerokoodin sisältävän tekstiviestin. Koodi näppäillään pakettiautomaatilla ja lähetyksen saa lokerosta sen avautuessa. Automaatilta voi myös lähettää paketin toiseen automaattiin tai mihin tahansa Postiin Suomessa, sekä maksaa että palauttaa lähetyksiä.

Itella avasi viime vuonna 50 pakettiautomaattia eri puolille maata. Tänä vuonna avataan yhteensä 50 uutta pakettiautomaattia, joista ensimmäiset avataan kesäkuussa seuraavilla paikkakunnilla: pääkaupunkiseutu, Forssa, Heinola, Iisalmi, Imatra, Joensuu, Kajaani, Keminmaa, Kerava, Kotka, Lappeenranta, Lieksa, Lohja, Nokia, Pieksämäki, Pietarsaari, Porvoo, Raahe, Rauma, Riihimäki, Salo, Savonlinna, Ylöjärvi ja Hamina.