Postin uusi palvelu kertoo merkkipäivät ja päivittää yhteystiedot

25.01.2012

Posti on avannut uuden verkkopalvelun, jonka avulla ystävien muistamisesta tulee entistä vaivattomampaa. Muistajan osoitekirja -niminen maksuton palvelu pitää sisällään sähköisen osoitekirjan, johon käyttäjä voi tallentaa ystäviensä sekä sähköiset yhteystiedot että postiosoitteet ja saada ne halutessaan päivittymään. Palvelu myös muistuttaa onnittelemaan läheisiä tärkeinä merkkipäivinä.

Palvelu on tarkoitettu kaikille niille, jotka kaipaavat helppoa tapaa ystävien yhteystietojen säilyttämiseen ja muistamisen helpottamiseen. Palvelun avulla voi esimerkiksi lähettää ystävälle onnittelukortin suoraan netistä alennettuun hintaan ja osoitetiedot tulostuvat korttiin osoitekirjasta. Helmikuussa vietettävä ystävänpäivä on joulun jälkeen vuoden suurin korttisesonki. Suomalaiset muistavat ystäviään vuosittain noin neljällä miljoonalla kortilla.

Palvelussa käyttäjä voi koota haluamansa henkilöt omaksi lähipiirikseen. Lähipiiri koostuu käyttäjän ystävistä, jotka ovat hyväksyneet hänen lähipiirikutsunsa tai joiden kutsun hän on hyväksynyt. Kun käyttäjän tai hänen lähipiiriinsä kuuluvan ystävän yhteystiedot muuttuvat, päivittyvät ne automaattisesti molempien osoitekirjoihin Postin osoitetietojärjestelmästä. Lähettämällä lähipiirikutsun käyttäjä luovuttaa samalla omat yhteystietonsa ja syntymäpäivänsä kutsumalleen ystävälle.

Lisää sähköisiä palveluita tulossa

Muistajan osoitekirja on osa postin uutta Omat palvelut -kokonaisuutta. Kokonaisuus löytyy Posti.fi-etusivulta, ja sen alle asiakas voi kerätä tarvitsemansa postin sähköiset palvelut ja hallinnoida omia tietojaan.

-Ihmisten asiointitarpeet Postissa muuttuvat muun muassa ajankäytön, liikkuvuuden ja verkkoasioinnin yleistymisen myötä. Haluamme vastata asiakkaiden tarpeisiin ja kehitämme Omat palvelut -osiota  aktiivisesti kattavammaksi arkea helpottavaksi kokonaisuudeksi. Myöhemmin tänä vuonna palvelun kautta voi esimerkiksi tilata paketit johonkin muuhun postiin kuin omaan kotiosoitteeseen sidottuun postiin, kertoo liiketoimintajohtaja Atte Varsta Itella Postista.

Omat palvelut -sivustolta löytyy tällä hetkellä Muistajan osoitekirjan lisäksi NetPosti, asiakkaan jakeluosoitetiedot, asiakastiedot Postille ja tiedot asiakkaan verkkokauppaostoksista. Palvelukokonaisuus vaatii tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla, Postin käyttäjätunnuksilla tai sirullisen henkilökortin avulla.