Postin pakettiautomaatteja S-ryhmän toimipaikkoihin

13.08.2012

Itella Postin ja S-ryhmän yhteistyösopimuksen tavoitteena on tuoda jopa 350 Postin pakettiautomaattia S-ryhmän toimipaikkoihin. Osa automaateista on tarkoitus saada käyttöön jo tänä vuonna, loput asteittain vuoden 2015 alkuun mennessä. Ensimmäisten S-marketteihin, ABC-liikennemyymälöihin ja muihin S-ryhmän toimipaikkoihin avattavien pakettiautomaattien tarkemmat sijainnit selviävät loppuvuoden 2012 aikana ja muut myöhemmin.

Verkkokaupassa tehtyjen ostosten noutaminen ja palauttaminen helpottuu Postin pakettiautomaattien ansiosta.

- Helppokäyttöisiä pakettiautomaatteja on tällä hetkellä jo 75 ympäri maata ja niiden suosio kasvaa jatkuvasti. Itella Postin ja S-ryhmän sopimus tuo pakettiautomaatteja erityisesti pienempiin toimipaikkoihin eli S-marketteihin ja ABC-liikennemyymälöihin. Laajenevan automaattiverkoston ja pakettien kulkuun liittyvän kotiosoitesidonnaisuuden poistumisen myötä asiakkaan valinnanvara kasvaa. Laajentuva verkosto tukee verkkokaupan kehitystä, sanoo Itella Postin Pakettipalveluiden johtaja Aku Happo.

- Asiakasomistajamme ovat jo pidempään toivoneet, että laajentaisimme käyttötavarakaupan tarjontaamme vahvemmin myös verkkoon. Nyt avautunut Prisman verkkokauppa on suunniteltu asiakkaidemme tarpeiden ja toiveiden ehdoilla. Verkosta ostetut tuotteet voi tilata kuljetettuna joko suoraan kotiin, lähimpään postiin, pakettiautomaattiin tai omaan Prismaan, S-Verkkopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Brander SOK:lta summaa.

Postin pakettiautomaatit ovat osa Postin maankattavaa palvelupisteverkostoa, johon kuuluu myös täyden palvelun posteja, noutopisteitä, postimerkkien jälleenmyyntipisteitä, yrityspalvelupisteitä, kotiinkuljetuspalveluita sekä Netposti. Asiakkaiden uudenlaisiin asiointitarpeisiin vastaavien palvelupisteiden määrää on suunniteltu lisättäväksi 1000:sta noin 500:lla vuoteen 2016 mennessä, jolloin Postin palvelupisteitä on yhteensä noin 1500.

Lisätiedot medialle:

Johtaja Aku Happo, Itella Posti Oy, Pakettipalvelut, puh. 040 562 7065, aku.happo@itella.com

Toimitusjohtaja Ilkka Brander, S-Verkkopalvelut Oy, puh. 010 76 81081, ilkka.brander@sok.fi

Lue lisää Postin pakettiautomaateista: http://smartpost.posti.fi/

Tutustu Prisman verkkokauppaan: www.prisma.fi