Postin mobiilipalvelut uudistuivat

01.02.2012

Postin mobiilipalvelut ovat uudistuneet ja nyt entistä useampia postiasioita voi hoitaa matkapuhelimella tai tabletilla. Palvelusta voi nyt esimerkiksi etsiä puuttuvan postinumeron ja tarkistaa lähimmän postin, kirjelaatikon tai SmartPOSTin sijainnin. Myös oman postilähetyksensä kulkua voi seurata palvelussa.  Uusiin palveluihin pääsee käsiksi lataamalla tai päivittämällä älylaitteille soveltuvan Posti-sovelluksen tai menemällä puhelimen internet-selaimella posti.mobi -sivustolle.

Kirjautumalla sisään Postin käyttäjätunnuksilla voi palvelusta tarkistaa omat osoitetietonsa ja ohjata postejaan. Esimerkiksi väliaikainen osoitteenmuutos onnistuu kännykällä mökiltäkin, jos sen on unohtanut tehdä ennen lomallelähtöä.

Sähköinen postilaatikko kulkee mukana

Helppokäyttöisen mobiilipalvelun avulla voi lukea myös NetPostiin saapuneita kirjeitä ja selailla arkistoa. NetPostiin voi vastaanottaa sähköisessä muodossa monenlaista postia, kuten laskuja ja viranomaiskirjeitä. Lisäksi omia tärkeitä papereita, kuten takuukuitteja tai passikopion, voi skannata talteen sähköiseen arkistoon. NetPostia käyttää jo yli 360 000 suomalaista.

- NetPostin mobiiliversio on suunniteltu mahdollisimman simppeliksi. Monenlainen asiointi helpottuu, kun vaikkapa palkkalaskelman tai tärkeän laskun saa näköisversiona esiin puhelimen ruudulle, kertoo Itellan NetPosti-palvelusta vastaava johtaja Tommi Björklund.

Posti-sovellus löytyy App Storesta ja Android Marketista hakusanalla "Posti".  Sovellus toimii myös iPadilla ja Android-pohjaisilla tableteilla. Uudistettu Posti.mobi -sivusto puolestaan palvelee kaikkia muita matkapuhelinomistajia, joiden puhelimissa on Internet-selain. NetPostin sähköiseen postilaatikkoon pääsee käsiksi Posti-sovelluksella, mutta saatavilla on myös erillinen NetPosti-sovellus. Molemmat sovellukset ovat maksuttomia.

Lue lisää Postin mobiilipalveluista