Postimerkkisyksy käynnistyy musiikkitähdillä, lemmikeillä ja unimaisemilla

20.08.2012

Itella Posti Oy käynnistää postimerkkisyksyn maanantaina 3. syyskuuta kolmella uudella 1 lk:n postimerkkijulkaisulla, joissa on yhteensä 17 postimerkkiä. Merkkien kuva-aiheissa esitellään 1990-luvun suosituimpia suomalaisia musiikkitähtiä, hellyyttäviä eläintenpentuja ja unenomaisia syysnäkymiä.

Ysäritähtien suosio ei ole sammunut

Suomalaista musiikkia esittelevä postimerkkisarjassa edetään nyt 1990-luvulle. Klaus Welpin suunnittelemassa kuuden postimerkin Ysäritähdet-vihkossa oman merkkinsä saavat neljä suosittua artistia: Kaija Koo, Jari Sillanpää, Laura Voutilainen, Anna Eriksson sekä kaksi yhtyettä: Agents ja Yölintu.

Merkeissä esiintyvät artistit ja yhtyeet ovat musiikin monitoimimiehen Esa Niemisen ja Itellan yhdessä valitsemia. Keskeisenä valintakriteerinä on esiintyjän suosio, joka on jatkunut 90-luvulta näihin päiviin saakka.

Postimerkkien kuva-aiheiden pohjana on käytetty artistien ja yhtyeiden 1990-luvulla ilmestyneiden levyjen kansikuvia. Ysäritähtiä-tarrapostimerkkivihkosta otetaan 500 000 kappaleen painos.

Eläintenpennut eivät jätä kylmäksi

Lemmikkejä on Satu Lusan suunnittelema postimerkkivihko, jonka kuusi postimerkkiä esittelevät eläintenpentuja. Merkkeihin kuvatut eläimet ovat eurooppalaiskissa, luppakorvakani, kääpiöjänis, mäyräkoira, jackrussellinterrieri ja brittiläinen lyhytkarvakissa.

Kuvan kilpikonnakuvioisesta kissanpennusta on ottanut espanjalainen luontokuvaaja Rafa Irusta. Muiden lemmikkien kuvista vastaa belgialainen eläinten valokuvaukseen erikoistunut Eric Isselée.

Valkoista taustaa vasten otetuissa lemmikkikuvissa keskitytään olennaiseen: eläinten ilmeikkyyteen, luontevaan asentoon ja pehmoiseen turkkiin. Lemmikkejä-tarrapostimerkkivihkosta otetaan 500 000 kappaleen painos.

Surrealistinen syysuni viettelee

Miika Saksin suunnittelema Syysuni-postimerkkiarkki vie katsojan unenomaisiin ja surrealistisiin tunnelmiin.

Arkin viidessä postimerkissä on kuvattu syksyisin värisävyin useita syksyyn liittyviä aiheita, muun muassa muuttolintuja, linnunpelätin ja kuumailmapallo. Sadonkorjuuseen viitataan postimerkissä, jossa tyttö syöttää hevoselle porkkanoita. Lyhdyt luovat puolestaan valoa syksyn pimeneviin iltoihin arkin viidennessä postimerkissä.

Syysuni-tarrapostimerkkiarkista otetaan 400 000 kappaleen painos.

Lisätietoja:

Itella Posti Oy

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@posti.fi.

Itella Viestintä

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tekniset tiedot 3.9.2012 ilmestyvistä postimerkeistä (pdf)

 


Oman merkkinsä saavat neljä suosittua artistia: Kaija Koo, Jari Sillanpää,
Laura Voutilainen, Anna Eriksson sekä kaksi yhtyettä: Agents ja Yölintu.


Syysuni-tarrapostimerkkiarkin suunnitteli Miika Saksi.

 

Lemmikit-merkkeihin kuvatut eläimet:


erooppalaiskissa,
luppakorvakani,
kääpiöjänis,
mäyräkoira,
jackrussellinterrieri ja
brittiläinen lyhytkarvakissa.