Postimerkin päivää juhlistetaan 26.9. erikoisleimalla ja paikallisilla postimerkeillä 95 Postin myymälässä

17.09.2012

Perinteistä Postimerkin päivää vietetään keskiviikkona 26.9. eri puolilla maata 95 Postin omassa myymälässä.

Jokainen myymälä julkaisee päivän yhteydessä rajoitetun määrän omakuvapostimerkkejä, joiden paikalliset kuva-aiheet vaihtelevat myymälästä toiseen. Esimerkiksi Helsingissä postimerkin kuva-aiheena on raitiovaunu, Turussa Myllysilta ja Joensuussa Ilosaarirock.

Suosittuja paikallisia omakuvapostimerkkejä on myynnissä vain rajattu määrä, joten kaikkien merkkejä haluavien asiakkaiden kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Joillakin paikkakunnilla Postimerkin päivässä on mukana myös paikallisia postimerkkikerhoja.

Postimerkin päivää juhlistaa myös Jukka Talarin suunnittelema erikoisleima, jonka kuva-aiheena on hannunvaakuna. Toimipaikan nimellä varustetun erikoisleiman saa 26.9. kaikista mukana olevista posteista. Käytössä ovat kumileimat.

Erikoisleimoja voi tilata ennakkoon

Asiakkaat voivat tilata erikoisleimoja ennakkoon 19.–25.9.2012 lähettämällä kuhunkin mukana olevaan myymälään enintään viisi postimerkillä varustettua postikorttia tai kirjekuorta. Tilaus varustetaan myymälään liittyvällä osoitemerkinnällä, esimerkkinä 00100 Helsinki: Helsingin pääposti, Postimerkin päivän erikoisleima, 00100 Helsinki. Mukaan tulee liittää myös maksumerkeillä ja tilaajan osoitteella varustettu palautuskuori.

LISÄTIETOJA:

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@posti.fi.

LIITTEET:

Postimerkin päivää viettävät Postin myymälät, osoitteet, yhteyshenkilöt, postimerkkien kuva-aiheet ja mukana olevat postimerkkikerhot (Excel)

Omakuvapostimerkkien kuva-aiheet eri paikkakunnilla 
Postimerkin päivän erikoisleima


Helsingissä postimerkin kuva-aiheena on raitiovaunu, Joensuussa
Ilosaarirock, Turussa Myllysilta ja Vantaalla lentokone.