Postien muutosten tilanne pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa

20.01.2012

Itella Posti kertoi viime lokakuussa vuoden 2012 aikana tapahtuvista postiverkoston muutoksista.

Viime syksynä kerrotut pääkaupunkiseudun suunnitelmat ovat osittain eläneet ja tarkentuneet. Parhaillaan Posti etsii yhteistyökumppania Helsingin Puistolasta. Tavoitteena on siirtää Postin myymälän 00750 HELSINKI tarjoamat postipalvelut yhteistyökumppanin hoitamaan Postin myyntipisteeseen tämän vuoden aikana. Myös Käpylän postin, 00600 HELSINKI, palvelut siirretään yhteistyökumppanille.

Ruoholahden myymälä lopettaa toimintansa suunnitelmien mukaisesti. Jätkäsaareen Ruoholahden kupeeseen avataan helmikuussa Verkkokauppa.comin yhteyteen Postin palvelupiste.

Muutosten aikataulu on täsmentynyt Vantaan Pähkinärinteen ja Helsingin pääpostitalon erikoismyymälän osalta. Vantaan Pähkinärinteen postin palvelut siirtyvät Myyrmäen postiin 6. helmikuuta. Postin erikoismyymälän toiminta pääpostitalon vanhassa postisalissa päättyy 3. helmikuuta. Pääpostitalossa palvelee edelleen rautatieaseman puolella sijaitseva posti 00100 HELSINKI.

Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä 18 SmartPOST-automaattia, joiden kautta voi lähettää ja vastaanottaa paketteja. Espoossa automaatit sijaitsevat kahdessa kauppakeskuksessa (Iso Omena ja Lippulaiva) sekä Olarin Prismassa ja Mankkaan K-supermarketissa. Helsingissä automaatit sijaitsevat, kolmessa kauppakeskuksessa (Columbus, Kluuvi ja Ristikko), Itäkeskuksen, Kannelmäen ja Viikin Prismoissa, K-supermarket Mustapekassa, Malmin K-citymarketissa, Jätkäsaaressa Verkkokauppa.comissa sekä Helsingin Pääpostissa. Vantaalla automaatteja on kahdessa kauppakeskuksessa (Jumbo ja Myyrmanni), Koivukylän Citymarketissa ja Tikkurilan Prismassa. SmartPOST-automaatteja on myös muualla Suomessa.

Muualla Suomessa suunnitelmat Kuusankosken ja Oulun Kaakkurin postien osalta tarkentuivat jo aiemmin viime vuoden lopulla. Postin myymälöiden tilalle perustetaan yhteistyökumppanien hoitamat Postin myyntipisteet.

Muiden viime syksynä ilmoitettujen Postin myymälöiden muutosten suunnitelmat ja aikataulut tarkentuvat talven ja kevään aikana.

 

Lisätiedot tiedotusvälineille:

Itella MediaDesk puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 8.30-16.30)