Posti, kaupunki ja yrittäjäyhdistys avaavat yhteisen monipalvelupisteen Uudessakaupungissa - palvelumuoto on ensimmäinen lajissaan

20.08.2012

Itella Postin ja Uudenkaupungin kaupungin yhteistyösopimus yhdessä Uudenkaupungin yrittäjäyhdistyksen kanssa kokoaa saman katon alle postipalvelut ja kaupungin yhteispalvelupiste Passarin, yrittäjien palvelupisteen ja jäteneuvontapalvelun. Lisäksi monipalvelupisteestä saa maistraatin ja kaupungin välillä sovittuja palveluja. Monipalvelupiste on lajissaan ensimmäinen ja se avataan Postin nykyisissä tiloissa.

Taustalla ovat sähköisen asioinnin voimakas yleistyminen ja asiointimäärien väheneminen fyysisissä palvelupisteissä. Niitäkin kuitenkin tarvitaan ja uudenlainen yhteistyö voi mahdollistaa palvelujen jatkumisen.

- Olemme jo pitkään kehittäneet palvelupisteverkostoamme ja tuoneet erilaisia palvelumuotoja asiakkaidemme saataville. Monipalvelupiste on uudentyyppinen Postin ja kaupungin yhteistyössä tuottama palvelumuoto. Olemme erittäin iloisia, että kaupunki on ollut asiassa aktiivinen ja pääsemme yhdessä aloittamaan palvelun ja testaamaan sen toimivuutta. Asiakkaidemme asiointitarpeet muuttuvat ja on tärkeää, että me eri toimijat myös yhdessä luomme uudenlaisia, joustavia ja kustannustehokkaita palvelumalleja. Uskomme, että tämä yhteistyö voi avata laajempiakin mahdollisuuksia vastaavanlaisiin ratkaisuihin eri puolilla Suomea, sanoo johtaja Petri Aaltonen Itella Postista.

- On hienoa, että olemme löytäneet yhteistyössä Itella Postin sekä Uudenkaupungin yrittäjäyhdistyksen kanssa ratkaisun uudenlaiselle palvelupisteelle. Yrittäminen ja yhteistyö kannattavat aina. Tavoitteenamme on tarjota kaupunkilaisille laadukkaat ja monipuoliset palvelut mahdollisimman helposti ja keskeisellä paikalla. Palvelujen lisäksi tarjoamme asukkaillemme mahdollisuuden Internetin vapaaseen käyttöön monipalvelupisteen tiloissa, kertoo Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Kari Koski.

Monipalvelupisteessä työskentelee sekä Itella Postin, kaupungin että yrittäjäyhdistyksen palkkaamaa henkilöstöä. Henkilöstölle annetaan tarvittava koulutus, jotta he voivat tarvittaessa palvella kaikessa asioinnissa. Pääsääntöisesti palvelua saa kuhunkin osa-alueeseen erikoistuneelta henkilöltä. Kaikilla on käsittelemiensä tietojen osalta salassapitovelvollisuus.

Saatavilla olevia palveluja ovat esimerkiksi kaikki Postin palvelut ja tuotteet, Passarin asiakirjojen ja ilmoitusten vastaanottaminen ja edelleen toimittaminen, asiakirjojen luovuttaminen, erilaisten otteiden ja todistusten antaminen tietojärjestelmistä, lupien myyminen (esim. kalastusluvat) ja jäteneuvonta. Lisäksi Uudenkaupungin yrittäjäyhdistyksen palvelut saa jatkossa monipalvelupisteestä.

Monipalvelupiste tulee toimimaan Postin nykyisissä tiloissa osoitteessa Rauhankatu 4, 23500 Uusikaupunki. Tavoitteena on saada monipalvelupisteen toiminta käyntiin ennen joulusesonkia lokakuun aikana. Jos tämä ei toteudu, muutos toteutetaan postin jouluruuhkaan jälkeen heti alkuvuodesta. Kaupungin yhteispalvelupiste Passarin ja postin aukioloaika yhtenäistetään monipalvelupisteen avauduttua. Palvelupisteen tuleva aukioloaika on arkisin klo 9.00 – 17.00. Siihen asti posti on avoinna normaalisti klo 18.00 asti.

Monipalvelupiste on osa Postin maankattavaa palvelupisteverkostoa, johon kuuluu täyden palvelun posteja, pakettiautomaatteja, noutopisteitä, postimerkkien jälleenmyyntipisteitä, yrityspalvelupisteitä, kotiinkuljetuspalveluita sekä Netposti. Asiakkaiden uudenlaisiin asiointitarpeisiin vastaavien palvelupisteiden määrää on suunniteltu lisättäväksi 1000:sta noin 500:lla vuoteen 2016 mennessä, jolloin Postin palvelupisteitä on yhteensä noin 1500.

Lisätiedot medialle:

- Itellan MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 8.30-16.30)
- Kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén, puh.0500 757 567 tai 0500 743 087